Synthzone 7/2/2003

Steinberg Virtual Guitarist „Electric Edition“
Firma Steinberg mnohých prekvapila svojim VST-instrumentom Virtual Guitarist ktorý dokázal emulova gitarové zvuky. Teraz táto firma predstavuje náchodcu tohto netradičného softvéru, Virtual Guitarist „Electric Edition“. Nová verzia dokáže emulova množstvo typov gitár, štylistík, a zosilňovačov. Okrem toho obsahuje zaujímavý efekt-board, ktorý môže by obsadený najpoužívanejšími gitarovými efektmi. Takisto podporuje ovládanie cez MIDI rozhranie a umožňuje precízne ovládanie všetkých parametrov.
(www.steinberg.de)

Arturia Moog Modular
V týchto dňoch predstavuje nemecká firma Arturia svoj nový software syntetizátor Moog Modular, ktorý emuluje analógový sytnetizátor Moog-3C. VĎaka novej technológie TAE (True Analog Emulation) sú zvuky čisté a v podstate nerozoznateľné od analógového syntetizátora. Moog Modular sa objaví na trhu pre platformy PC a MAC a bude podporova normy VST2.0, HTDM/RTAS, MAS a DXi.
(www.arturia.com)

Cakewalk Project 5
Nové software-štúdio od firmy Cakewalk pod názvom Project 5 prichádza na trh v marci 2003 a obsahuje kompletný balík komponentov na produkovanie hudby, pozostávajúci zo syntetizátorov, samplerov, audio- a MIDI-efektov, looping-nástrojov a sekvencerov. Audio-engine je údajne extrémne stabilný a a špeciálne prispôsobený na real-time spracovanie zvuku a bude podporova normy WDM, ASIO, VST a ReWire.
(www.cakewalk.com)

Bitshift Audio PhatFactory
Najnovší VST-Instrument od firmy PhatFactory je určený hlavne na spracovanie loopov. Je postavený na základe 32-Bit-Phatmatik-Pro-Enginu a umožňuje prehrávanie loopov s možnosou zmeny rýchlosti a výšky tónov.

Creative Prodikeys
Nová PS/2 klávesnica od Creative Labs je určená hlavne užívateľom, ktorí robia na počítači hudbu. Je to kombinácia štandardnej PC klávesnice a 37 klávesovej klaviatúry s kolieskami „Pitch-Bend“ a „Mod-Wheel“. Každé balenie obsahuje ešte výukový software a zvukovú kartu od firmy SoundBlaster.
(www.creative.com)

Yamaha Motif Rack
Firma Yamaha predstavuje „Rack“ verziu úspešného syntetizátora Motif. Oproti verzii „Workstation“ je nová verzia obohatená o niektoré funkcie, ako napr. 128-hlasová polyfónia, 2 nové Synth-Banky a súčasné zapojenie 4 insert efektov. Ďalšie technické parametre: AWM2-syntéza, 84 MB wave-ROM, 20 hall, 44 chorus a 107 insert-1 a insert-2 efektov, 3-kanálový EQ, a 5-kanalový Master EQ.
(www.yamaha-europe.com)

Pinnacle kupuje Steinberg
18. decembra 2002 ohlásili firmy Steinberg (DE) a Pinnacle (US-DE) predaj firmy Steinberg firme Pinnacle Systems za 24 mil. USD. Firma Pinnacle Systems je známa najmä software a hardware riešeniami v oblasti Audio a Video aplikácií a jej plánom je sta sa svetovou jednotkou v oblasti digitálnych multimediálnych riešení. Dúfajme že kúpa výrobcu produktov Cubase a Wavelab prinesie zlepšenie kvality týchto aplikácií a Ďalšie zaujímavé riešenia v oblasti spracovania zvuku.
(www.steinberg-ag.de, www.pinnaclesys.com)

Steinberg D’Cota
Nový VST-instrument firmy Steinerg je postavený na základe staršieho VSTi s názvom VirSyn a kombinuje 3 typy syntézy: virtuálno-analógovú, aditívnu a „wave impulse“. Okrem syntetizátorovej časti obsahuje ešte niekoľko efektov a obsahuje 4 stereo výstupy.
(www.steinberg.de)

uman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*