Visual stage na Pohode 2024 , V špeciálnych Pohoda vlakoch vás opáskujeme a čaká vás aj hudobný program

Pohoda Festival 11.—13. 7. ’24 Trenčín Airport

Visual stage na Pohode 2024

Kurátorka Visual Stage na festivale Pohoda 2024, Ilona Németh, prináša sériu projektov, ktoré rezonujú s aktuálnymi sociálnymi a ekologickými témami a ponúkajú intermediálne prístupy k výtvarnému umeniu.

Výtava “Kým plávame spolu” od Ota Hudeca sa zameriava na vzťah medzi ľuďmi a stromami, pričom zdôrazňuje ich vzájomnú spoluprácu pri ochrane prírody. Tento výstavný projekt vzdáva hold aktivistom a ochranárom, ktorí sa snažili zachrániť ohrozené stromy. Súčasťou výstavy bude aj inštalácia loďky a šišky s performanciami, ktoré sú prezentované na tohtoročnom Bienále v Benátkach.

Jaro Varga prináša inštaláciu “Mlčanie nás neochráni,” ktorá je voľnou adaptáciou knihy Audre Lorde “Your Silence Will Not Protect You.” Táto interaktívna inštalácia kombinuje názvy kníh s gestami protestu, čím povzbudzuje k aktívnemu dialógu v súčasnom mediálnom a spoločenskom kontexte. Súčasťou výstavy budú aj workshopy, kde si návštevníci budú môcť vyrobiť vlastný transparent a vniesť ho do rôznych situácií na festivale.

Diana Paulová sa vo svojom site-specific diele “Tu Nateraz” zaoberá témami domova a nomádizmu prostredníctvom monumentálneho stanového kolíka. Tento objekt, nevyhnutný pre dočasné festivalové prostredie, reflektuje aktuálne spoločenské otázky migrácie a solidarity. Jeho monumentalita a kontextová špecifičnosť posilňujú jeho potenciál stať sa ikonickým prvkom festivalu Pohoda.

Viktória Revická predstavuje performanciu “Kvasný pohyb,” ktorá stvárňuje biologický proces kvasenia cez performatívne gestá a zvukové intervencie. Performance sa zameriava na neľudské pohyby jednobunkových organizmov, čo evokuje nový spôsob vnímania a citlivosti k mikrosvetom. Súčasťou projektu je aj workshop, ktorý umožňuje účastníkom prežiť fermentačný proces na vlastnej koži.

Katarína Zagorski prináša performanciu “(NEBO) Chodenie v oblakoch,” kde performer ležiaci na zemi prechádza po napnutom lane s nohami vo vzduchu. Tento poetický akt, ktorý umožňuje návštevníkom festivalu zapojiť sa, vytvára surrealistický zážitok chôdze po oblohe a symbolizuje prechod medzi realitou a snom.

Pozvaná kurátorka Nastia Khlestova prezentuje projekt “127 garage,” kultúrny priestor, ktorý vznikol v Charkove a teraz funguje nomádsky po ruskej invázii na Ukrajinu. Tento priestor slúži ako platforma pre výmeny vedomostí a experimentálne formáty, zamerané na rozvoj nových nástrojov pre pochopenie súčasných podmienok a budovanie horizontálnych hegemónií bez hraníc.



Visual Stage na Pohode 2024 tak vytvára dynamický priestor pre dialóg a interakciu medzi umením a publikom, kde sa stretávajú aktuálne témy a inovatívne umelecké prístupy v súčasnom vizuálnom umení.

Partneri Visual stageu : Galéria Jána Koniarika v Trnave a VŠVU

INFO


V špeciálnych Pohoda vlakoch vás opáskujeme a čaká vás aj hudobný program .


Vlaky vypravíme z Košíc a z Bratislavy v spolupráci a našim ekologickým partnerom ZSSK. V oboch vlakoch vás aj opáskujeme, takže nemusíte strácať čas na bráne a budete mať stan postavený rýchlejšie. Pozrite sa, aký skvelý program vás čaká počas cesty.

O program v párty vozni z Košíc sa postará tím z Tabačky Kulturfabrik. DJské sety zahrajú:
– TBCK Mc Zuzči & Von Radkoff
– Maroš Jambrich
– Gabriela.

O program vo vozňoch z Bratislavy sa postará tím z PINK WHALE. Čo vozeň, to úplne iný program. V ktorom bude vystupovať kto? To je záhada, ktorú zistíte až priamo vo vozni 🙂
– Marhule predvedú laxný antipunk s estetickými prvkami agrokomplexu
– Kolotočarina by – legendárna bratislavská párty bude aj vo vozni z BA a zaznie všetko nečakané vrátane Britney alebo O-Zone
– DJ Reverend bude púšťať čokoľvek od etiópskej dychovky po hardcore
– DJ 100ka má zaľubu v punku, tučných 80s-kách a one-hit wonder hitoch. Bude to vagón prítažlivý pre tých, ktorí sa tešia na koncerty v Garáži
– DJ Playlist – jednoducho korporátny playlist 🙂

Príď na Pohodu ekologicky špeciálnym festivalovým vlakom, opáskuj sa už počas cesty a uži si poriadny hudobný program. Spiatočný lístok stojí len 9,90eur.

INFO O ŠPECIÁLNYCH POHODA VLAKOCH

INFO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*