Recenzie: Techno

RUMENIGE feat. LOKTIBRADA/OLGA+JOZEF /ANTIDANDRUFF 4.0/

Po dlhšom čase je tu opä prvý slovenský label,tentokrát len v dvojboji top SK producentov Tokyho a Dala.
A1 je rovný loop track s industrial feelingom a ostrou hajtkou,doplnený o jemné perkusie a “hrátky“ s hajtkami.
A2 je opä rovný,s hutným deep groove,čistými výškami,premenlivou rytmikou hore a dobrým arrange.
B1 má podobný bass motív ako A2,avšak lepší kick a sound,doplnený o perkusie a breaky.Taktiež ide o rovinu s dobrým arrange.V podstate najlepší killa track.
B2 má nosnú melody štruktúru s hučavou basou.Nechýbajú kryštálové hajtky,malá pumping passage a klasický aranž.

HU- SOM SÁM-RÁD DÁM /BACKSTAGE 4/

Je naozaj sám?Môžete zisti,ale dá určite štyry hutné a surové songy za podpory remixov od Rumenige a Olga+Jozef.
Prvý z nich má hučavú a plávajúcu bassline,štrkáčové výšky a rôzne podobné doplnky…Skvelý sound a arrange sú samozrejmosou.A ešte malý break s backspinom a rovnou rytmikou.
Druhý je polámaný s kurva basou!V podstate loop s jemným arrange na hajtkách a perkusiách.
Béčko obsadili dva nové počiny vlastníka celej značky,ktorý chce dáva.Tentokrát rovný aj zlomený,melody aj surový,loopový aj štrukturálny.Aký len chcete.Len tá fotka holky na etikete by mohla by ostrejšia…

CHRIS LIEBING-EVOLUTION LP /CLRLP1/

Ide o debutový trojvinyl s čisto elpéčkovou štruktúrou.Intro,outro,experimentálne,pomalorýchle aj tanečné tracky.Spolu trinás pesničiek,na floor asi štyri.V prvom a poslednom je nasamplovaný vážený profesor s jeho teóriou evolúcie,v Ďaľšom bludná turistka z New York City a v inom dokonca samotný autor.Nezapre sa typicá ostros a drsnos trackov na parket,vynikajúci sound a mastering.Treba ešte podotknú pokus o melody a floating plochy v niektorých songoch,čo je u tohoto producenta prvotinou.

ROKU-WANG (THE RETRO_VERT REMIXES) /THEORY 020RMX/

Nový projekt,ktorý tvorí fúziu medzi Mark Broom a Ben Sims a jubilejné číslo na prvom z množstva Simsových labeloch.Doublepack so siedmimi rovnými trackmi a stále sa opakujúcimi ženskými vzdychajúcimi samplami…
A1 a bývalá polovica z dua The Advent-Mr.G urobil pomalší houseový track s preklepmi na stredoch,otvorenou hajtkou a melodickou bassline.Pozabudol však na arrange.
B1 remixoval Baby Ford.Urobil temný hauzový mix s deep a moody plochou,do ktorej vsadil navyše disharmonický motív,čím vznikol akýsi oldskul UK house,pre neho tak typický…
B2 robil Mark Broom a celkom nevýrazne.Rýchle tempo,takmer techno track s tribal elementami a typickým BroomSimsovým stajlom.Taký šedý priemer.
O C1 sa postaral A Guy Called Gerald a celkom zbytočne.Pokúsil sa o post acid hauztrance s rýchlejším tempom a nevýraznou potlačenou melódiou.
C2 sa volá Waybackwhen Acid Dub a je zameraný na acid dub-house s kmeňovými pokrikmi a neochočeným hrubým acid soundom,ktorý nemá žiadny priebeh.Ej veru,boli aj lepšie kyselinky,ale to už je dávno.
D1 prischlo Simsovi a jeho tribalovotechhauzovej klasike,do ktorej tiež pchal acid.Nepomohlo ani veľa aranžu aby nebol track priemerným.
Poslednú nádej dostal Paul Mack a neby vysamplovanej Millsovej klasiky Reverting s hučavou basou tak by aj prekvapil.Ale aspoň on sa pokúsil o niečo nové a to v podobe dos hustého a plného technotracku s moody groovom s brejkmi a dobrým zvukom.

VARIOUS ARTISTS /SAMOPAL 01/

Viacmenej česko-slovenská novinka nie príliš podľa môjho gusta ale veškerá snaha sa cení…
A1-Nevety-Indy Rytual.Ide o rovný a ostrý german techno marš track so ženským vokálom a plochou,vyliezajúcou melódiou,bez hajtiek a zlým zvukom.
A2-Blood Star & Uppercut –Kill.Rýchlejšie tempo,lepší zvuk,dobrý arrange,otvorená hajtka a cybmal,vyhrávanie sa s otvorenými zvukmi,nejaký filter,jemná pump pasáž,samopalový break,plochy…Dobre začalo,zle skončilo.
B1-D.Royd.Ical-What I Am?6 Edit.Vychádza z fade in filter,krivý s dobrým arrange aj zvukom.Celkový loopový podklad,kvalita vokál samplu a štruktúra sú celkom prijateľné.Premenlivý kick aj rytmus majú nápad.Ide o kľudnejší a asi najlepší track z tejto dosky.
B2-Dave.D-Mala Lenka je asi myslená haluz bez kicku.Dievčenský vokál je ponašom a ide v podstate len o hranie sa s ním.Zvuk nijaký.

UMEK-BODYCOUNTER /KUPEC 7/

Po dlhých rokoch a po nespočetnom množstve rôznych drsných aj tech-house trackoch je tu konečne aspoň ako tak normálna doska na jeho vlastnej slovinskej značke Consumer Recreation.Sú tu dva podobné rovnokrivé tracky s inými sekvenciami a soundmi,štyri loops,z toho dva rovné a dva krivé so sekvenciami z trackov a dva krátke haluzné plochotraky.
Musím zdôrazni autorov vynikajúci master a zvuk samotný,čo je už pravidlom a snahu vyda sa spä svojou prvou cestou v produkcii,čomu naznačovali aj dve dosky na tomto labeli predtým.

Text: DJ Benco

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*