Nescafé Wilsonic: Svetová trieda + domáca špička

Multižánrová akcia s tradične príjemnou atmosférou ľudsky pôsobiacich hviezd a vyspelého publika výrazne pozdvihla latku úrovne hudobných podujatí v hlavnom meste. Očakávania verejnosti sú vždy veľké a tak by tomu už podľa prvých ohlasov nemalo by inak ani tentoraz. Festival mení priestor za väčšie PKO a prvé potvrdené mená tohtoročného programu dávajú tuši, že organizátori naĎalej nekompromisne preferujú kvalitu pred zameniteľnosou a kvantitou. Jednými z headlinerov budú zástupcovia nemeckého labelu Compost Rainer Trüby a dvojica Fauna Flash, spolu tvoriaci projekt Trüby Trio. Návštevníkom sa naskytne možnos zaži ich jedinečný 3-hodinový set, pretože ich spoločné vystúpenia sú výnimočné a toho roku vystúpili v tomto zložení len na anglickom festivale Big Chill. Eklektický zabávač Rainer Trüby je autorom úspešnej kompilačnej série Glücklich a mnohými rešpektovanými osobnosami modernej hudby je označovaný za jedného z najlepších dídžejov sveta. Kombinácia nu-jazzu, broken beatu, raritných groovov, downtempa, housu a world-music s nadžezlým drum & bassom dvojice Fauna Flash robí zaručene z každej párty veľký nezabudnuteľný žúr!

Ďalším významným menom v line-upe Nescafé Wilsonicu je Ricardo Villalobos, čiľan žijúci v Berlíne. Producent a DJ sa u nás premiérovo predstaví aktuálne v rámci svojho turné Alcachofa Album Tour, propagujúceho dlhoočakávaný albumový debut, ktorý pred pár dňami vyšiel na prestížnej značke Playhouse. Mienkotvorná hudobná kritika sa už teraz, rovnako ako v prípade jeho letného mixovaného CD Taka Taka, predháňa v oslavných recenziách.
Ricarda Villalobosa doplní jeho partner z projektu Sense Club, nádejný švajčiarsky producent Luciano, mimochodom tiež pôvodom z čile. Ten sa bratislavskému publiku predstaví svojím energickým live actom. Oboch menovaných možno hudobne zaradi do žánrového “územia nikoho”. Ich produkcia je príliš vitálna nato, aby bola označená ako minimál. Príliš rafinovaná aby bola technom a na house music zasa príliš málo hymnická. čo však zostáva je hudba vo vražednej kombinácii so zábavou!

Ďalším “živým” projektom v rámci Nescafé Wilsonic bude Matthew Curry alias Safety Scissors zo San Francisca. Curry je zástupcom tzv. laptopových glitch-rockerov zo Západného pobrežia, spolu s kolegami ako Sutekh, Twerk, Matmos alebo Kid 606. Safety Scissors prinesie do Bratislavy svoju typickú kombináciu chrumkavého digitálna a organickej človečiny, pričom nebude núdza ani o majstrov civilný vokálny prejav. Na konte má tento svojrázny chlapík vlastný albumu Parts Water, ktorý možno zaradi niekde medzi produkciu Matthewa Herberta a kanaĎana Akufena. Okrem toho má za sebou remixy napríklad pre Soft Pink Thru alebo Dntel.

Spoza oceánu priletí aj Ďalší účinkujúci, (nie len klubovým) našincom známy kanaĎan Jeff Milligan. Tentoraz sa však premiérovo uvedie so svojím alter egom Algorithm a “živým” remixom albumu Composure. Ten vytvoril použitím samplovaného materiálu výhradne z produkcie vydavateľstva Force Lab, čím vytvoril čosi ako zábavnú reprezentatívnu výkladnú skriňu tohto labelu. “Živý” remix predmetnej LP Algorithm odohral doposiaľ len na festivale Mutek v kanadskom Montreale.

Zahraničnú smotánku doplní domáca kvalita, ktorej chce da festival čím Ďalej viac priestoru. Pre túto chvíľu boli z domácich zdrojov vybrané nádejné projekty ako Abuse, Toni Granko a dídžeji DeeM a Mersey, účastník tohtoročnej Red Bull Music Academy v Kapskom Meste.
Vizuálnu stránku jednotlivých vystúpení bude ma na starosti jeden z najlepších slovenských multimediálnych umelcov, VJ Zden.

Program ešte nevstúpil do svojej finálnej fázy. Pre Ďalšie informácie sledujte médiá!

Vstupenky za mimoriadne priaznivú uvádzaciu cenu – 290,- SK + poplatky – nájdete v obvyklých predpredajoch.

NESCAFÉ WILSONIC 2003
31. október 2003
Park kultúry a oddychu
nábr. arm. gen. L. Svobodu 3
Bratislava
www.wilsonic.sk

VSTUPENKY / TICKETS :

Predpredaj / presale:
290 SK / 240 CZK / 9 EUR + poplatky / commision
Ticketportal : www.ticketportal.sk
Ticketpro : www.ticketpro.cz
Ticketstream : www.ticketpro.cz

Bratislava:
Dr. Horák, Medená 19
Records, Pečnianska ul.15 – Petržalka
Vinyl Shop, Lazaretská 35

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*