Palace: Equilibrium

Budúcnos. V štáte Libria už dlho panuje pokoj. Pravidlá libriánskeho systému sú jednoduché. Ak ste šastní, budete zatknutí. Ak plačete, zákon si vás nájde. Ak čítate zakázanú knihu alebo sa pozriete na zakázaný obraz, spáchali ste ažký zločin. A ak raz nevezmete svoj liek, váš život skončil. Taký je šokujúci futuristický svet sci-fi trileru Equilibrium, v ktorom boli city zakázané.

Spoločnos sa delí na klerikov a narušiteľov. Tí prví strážia zákon a ten hovorí, že všetci musia ži úplne rovnakým životom. Musia sa podriaĎova potrebám otca Tetramagnonu.
Narušitelia však nechcú ži v tom chladnom svete bez emócii a slobody. Nechcú svet, kde vyzerá všetko rovnako, chcú sa rozlišova a ponecha svoju osobitos. Jedným z takýchto narušiteľov je aj hlavná postava filmu John Preston, ktorý prestane bra predpísané dávky drogy utlmujúce pocity.

Vybral si však zlé miesto, pretože cítenie je pre Tetramagnon trestný čin, za ktorý sa dáva dokonca trest smrti. Potom, čo sa zamiluje do Mary O Brian a na vlastné oči vidí jej popravu rozhodne sa pomsti proti samotnému otcovi. John je vynikajúci bojovník a preto mu zdola všetkých otcových ochrancov. Podarí sa mu dokonči svoju prácu dokonca a zača odboj?

To sa už dozviete v kine. Každopádne je to po nie celkom vydarenom pokračovaní Matrixu
zaujímavejší sci -fi film, ktorý vás určite strhne…

Viac na www.palacecinemas.sk

Text: Filmarik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*