Pavel Krejdl : Rozhovor.

Jak se má a co v současné době dělá jeden z našich nej techno DJs?
Má se omláceně z bouračky, kterou absolvoval minulý týden. Jinak momentálně vypomáhám při pořádání akce Unity a několika dalších akcích, jako je třeba after party po Unity nebo Connect yourself v Brně, který bude ve velmi oblíbeném Perpeetu 26.4.

Tohle rozhodně nebude Tvé první vystoupení na Citadele, jak se díváš na nejdéle fungující, pravidelnou, domácí techno party?
Fandím Citadele, protože na ní vystupují většinou hodně kvalitní djs a taky to pak bývá pěknej mazec. Samozřejmě, že se mi občas donese nějaká ta botka pro pobavení viz Salačová … to mě pak trochu překvapí, ale všechno má své opodstatnění, že chlapci?

Jak to vypadá s pokračováním smyček na TechEx? Vyrábíš něco nebo se soustředíš především na hraní?
Na Techexu měl vyjít i track, ale pak se to nějak nedokončilo díky potížím s materiálem. Vlastně jsem rád, protože to zatím stojí za prd a byl bych akorát nasranej, že se tím musí někdo prudit a poslouchat to. Mám toho rozděláno spoustu, ale cítím, že ještě není ten správný čas na vydávání. Je to i díky tomu, že musím být neustále multifunkční a ještě k tomu občas pěkně naštvanej z celého dění na scéně, což mi tvořivé energie taky moc nedodá.

V poslední době se u nás roztrhl pytel s velkými akcemi, co Ty na to?
Velkejch akcí je opravdu hodně, ale za jakou cenu? Vždy od začátku skoro všechny prodělávají a to málo, co funguje, by se dalo spočítat na prstech jedné ruky! Vzhledem k tomu, že dění na taneční scéně sleduju už vlastně 10 let, tak si troufám říct, že to nebude mít dlouhého trvání. Naše republika je malá na takto přesycený hudební trh a lidi zase budou víc chodit do klubú, což mě také poslední dobou víc vyhovuje. Na velké akce chodí hromada děcek, s kterejma si člověk moc nepokecá a ty budou chodit na akce pořád a starší generace budou dávat přednost klubové atmosféře s přáteli.

Zaujal Tě teĎ někdy některý ze zahraničních aktérú zmiňovaných velkých parties?
Poslední dobou mě nikdo extrémně nezaujal. Dle mého většina “světových” djs jsou lepšími producenti než dji, ale asi bych vyzdvihl tvorbu, kterou produkuje Peter Sliwinski na Synewave records.

Na Citadele zahraješ po boku japonské legendy Fumiya Tanaky, líbí se Ti jeho věci, slyšel jsi ho už někdy hrát?
Ano, dříve jsem hrál nějaké jeho desky, myslím třeba na labelu Drumcode. To, co dělá teĎ, jsou docela vychytané úlety a experimenty. Prostě jde s dobou. Jinak jako dje jsem ho neslyšel hrát nikdy, tak si to nyní vynahradím a těším se!

Blíží se léto a s ním i festivaly, kam se letos chystáš?
Letos to bude s festivaly zase nadupaný, tak aspoň múžu připomenout, kde budu vystupovat: Roxy festival, Cosmic trip v Teplicích, Creamfield, Hradhouse v Boskovicích, … pro podrobnější info navstivte www.pavelkrejdl.cz, kde se o všech akcích včas dozvíte.

Co říkáš na nedávno zveřejněné výsledky ankety Dance Awards? Co říkáš na ankety obecně, podle mě to o tom není.
Na tuto otázku bych radši neodpovídal! Je to celý jedna velká hudební politika, která rozhodně neukazuje kvality djú. Vše je to o tom, koho si media rozhodnou prosazovat a z koho těží. Než takovéhle ankety, větší dúraz by se měl klást na zviditelnění výborných českých djs v zahraničí, ale to nikoho nezajímá, protože z toho media neprosperují! Pokud někoho prosazují, tak Elektromajka, který byl hrát v Anglii v malém klubu, ale když jede hrát někdo jiný do zajímavějších míst na světě, media mlčí! Proč? Proto! Ještě, že tu máme kluky ze serverú techno.cz, rave.cz, clubber cz a spol!

Spolupracuješ s několika bezvadnými nadšenci na projektu Kovoshrot, prozraĎ prosím o co jde?
To jest otázka do kotle. Kovo_shrot je sdružení nebo komunitka několika velice zajímavých lidí, kteří se mnou jezdí na rúzné party a za které bych dal ruku do ohně! Jsou to kamarádi, kteří mi dost psychicky pomáhají v horších i lepších časech. Jinak pod kovo_shrotem si múžete představit i djskou školu, v budoucnu i label, na kterém se bude vydávat hudba jak z řad našich, tak i mladých umělcú, kteří nemají takové štěstí se v této scéně upíchnout. Nebudu to nijak zvl᚝ rozpitvávat, protože si svým zpúsobem libujem v dezinformovanosti veřejnosti,J ale již velmi brzy budou spuštěny stránky www.kovoshrot.cz, na kterých se dozvíte víc!

Chystáš na Citadelu něco speciálního nebo se múžeme těšit na klasický techno ala Pavel Krejdl?
Jo, přiletím vrtulníkem!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*