Profil: DJ Subsist

Subsist, vlastným menom Peter Toman má dvadsatri rokov a je študentom podnikateľskej fakulty VUT v Brne. Djingu sa aktívne venuje od roku 1998 a k štýlu minimal ho priviedol známy český dj Pietro. Predtým samozrejme holdoval tak ako všetci začínajúci dji technu, to však nebolo preňho to pravé orechové.

Jeho meno je prebrané z anglického slova subsist, ktoré v preklade znamená existova, udržova na žive a Peter si ho vybral práve preto, že chce dokáza, že sa to dá aj týmto štýlom.

Bude to asi dos náročné, pretože sa minimal v súčasnosti veľkej popularite u našich českých susedov moc neteší, on je však rozhodnutý ís svojou vlastnou cestou, čo potvrdzuje aj slovami pre český časopis Bassline: &quotMyslím si, že i keĎ to bude veľmi ažká cesta, plná veľkých sklamaní a obrovských neistôt, raz príde ten čas, keĎ ľudia opä začnú vníma hudbu a pochopia jej kúzlo. ”

Zaujímavé je aj to, že je Subsist je spolu s djmi Kaisesozem a Dahom členom partičky , ktorá si hovorí Click ´n´ Cuts a pravidelne sa po ich boku objavuje nielen na minimal floore najväčšej brnenskej techno akcie s názvom Orion Hall.

Dj Subsist sa na Slovensku objaví už tento víkend a to hneĎ v rámci trojdňové turné.
Vidie ho môžete vo štvrtok v Spojke na akcii s názvom Kontakt. Na druhý deň v prešovskom Plastiku (Leporelo In Plastik) s Miloshom, Skankom a Baltazarom a v sobotu 29.3 v Banskej Bystrici v čarovni (Leporelo vs. Experience) s Miloshom, Pussy Kontrolom a Superskankom

Text: Digital Kid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*