Kenny Hawkes : Profil.

DJ a producent Kenny Hawkes je jedním z pionýrú britské klubové scény, kde púsobí už více jak přes jednu dekádu. Své dětství strávil v Brightonu a místo aby chodil do školy, raději nasával zvuk desek Motown a poslouchal ska, hip-hop a dub reggae. Když se v 18ti stal plnoletým, okamžitě zmizel do jižní Evropy, kde si rozšířil své DJské schopnosti a ty hned zúročil hraním na mnoha after parties. Počátkem 90. let se zcela neznámý vrátil zpět na ostrovy. Jednoho rána, když ladil rádio, narazil na pirátskou stanici Girls FM. Hráli často downtempo, dub, soul, techno a garage. Tenkrát stanice zrovna hledala další DJe, protože tam vysílal pouze jeden.

Nebylo tomu až tak dlouho a Kenny začal pracovat pro Girls FM a přestěhoval se se stanicí do Londýna. Během měsíce získalo rádio více jak milión posluchačú. Byl to výkon, na který je Kenny patřičně hrdý. Po příjemném úspěchu se Kenny stal vúdčí osobností rádia a vedl jeho hudební směřování. Díky Kennyho čuchu na kvalitní taneční hudbu se Girls FM stalo snad nejlegendárnější undergroundovou taneční stanicí, která kdy v Londýně vysílala. Během krátkého času se honosila už dvaadvaceti DJs. Jedním z nich byl i Luke Solomon (dnes člen projektu Freaks, a spolumajitel labelú Music For Freaks a Classic), s kterým se Kenny velice brzy spřátelil a společně se stali residenty nejdéle trvající klubovky Space v Londýnském klubu Bar Rumba.

Party Space nakonec skončila v únoru 2002 po velice úspěšných sedmy letech, během nichž se Kenny a Luke potěšili mnoha hosty světové DJské špičky – Harvey, Stacey Pullen, Tom Middleton, DJ Heather, Fransois Kevorkian, DJ Sneak, Pete Heller, Mark Farina, Colin Dale a Derrick L. Carter, kteří s nimi hráli za několik drinkú, balíček chipsú a taxíka domú.
Jejich sety byli pěkně rozmanité. První týden hrál třeba Kenny Carpenter klasický garage house a disco ala New York a hned za týden za gramofony stál Andy Weatherall a pouštěl dub reggae s hypnotickým tech-funkem. Navzdory ukončení Space je Kenny stále velice zaneprázdněný. Hraje každý víkend v cizině, často v Belgii, New Yorku, Portugalsku, Paříži, Austrálii, Chicagu, Tokiu, Španělsku, San Franciscu a Jižní Asii. Mezi tím vším hraním a cestováním si Kenny rád najde čas i na skládání muziky, která mu umožňuje převést jeho DJské pocity na vinyl. Nejvíce ho inspirují rock’n’rolloví pardálové The Rolling Stones, mistři dubu Sly & Robbie a jeho stará dobrá máma.

Jeho diskografie za posledních pět let je více než zajímavá. Pro label Slip N’Slide namíchal v roce 1997 kompilaci Space a do té doby stačil produkovat několik svých vynikajících singlú Jet Sex a Ashley’s War na dnes již neexistujícím labelu Luxury Service. Pro Paperecordings natočil singly Sleaze Walking a Ashley’s War Part 2. Jeho nejnovější práce Play The Game featuring Louise Canver a Dance For Me featuring Marcel vyšli loni u Music For Freaks a dočkali se opravdu dobrých ohlasú. Obě nahrávky se dostali v Belgii na No. 1 v Dance Chart a bodovali i v řadě evropských zemích, například ve Francii patří k nejhranějším na tanečním Radiu FG. Kenny také dosáhl zlata s remixem skladby Hope We Never Surface projektu Two Lone Swordsmen. A letos mu vychází u labelu PIAS remix slavného hitu Big Fun, detroitské formace Inner City.
Další nahrávky budou letos následovat u Paperecordings a Music For Freaks. Zdá se, že tato dekáda bude pro Kennyho veliká a zasloužená. Nezmeškejte to a buĎte součástí dění. Kenny má každé druhé úterý mezi 17-19 svúj rádiový pořad na stránce http://www.groovetech.com. Nejdete ho v sekci Broadcasts a pak klikněte na London. Je-li vám to stále málo v archívu je dostatek jeho předešlých relací.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*