Synthzone 14/3/2003

Steinberg Xphraze
Nemecká spoločnos Steinberg v spolupráci s firmou Wizoo prichádza na trh so softvérovým syntetizátorom s názvom Xphrase, ktorý na tvorbu zvuku požíva kombináciu samplov a generovaných zvukov a ponúka viacero možností modulácie. Na ovládanie týchto prvkov sa používa polzfonický frázový generátor, pomocou ktorého sa prakticky dajú vytvori všetky typy rytmických elementov od akordov a drumloopov cez basové linky až po synchronizované arpeggiátory.
(www.steinberg.de)

VirSyn Cube
Nový software syntetizátor od spoločnosti VirSyn pod názvom Cube používa na vytváranie zvuku aditívnu syntézu s kontrolovaný morfingom, pomocou ktorej sa dajú vytvára komplexné zvuky, rytmické štruktúry a dokonca aj vokálne frázy. Celý proces tvorby zvuku sa dá ovláda dvojrozmernou obalovou krivkou a pomocou niekoľkých makroparametrov pomocou ktorých je ovládaná viac ako stovka detail-parametrov. Celý prepracovaný proces generovania tónov je ešte podporovaný niekoľkými zabudovanými efektmi a filtrami. Na trhu by sa mal objavi v blízkej budúcnosti na platformách PC a Mac, a buĎe podporova štandardy VST a Audio-Unit.
(www.virsyn.de)

SpinAudio RoomVerb M2
Nová verzia VST/DX PlugIn-u na vytváranie tzv. &quotroom-efektu” pod názvom RoomVerb M2 pracuje na základe algoritmov z predchádzajúcej verzie, prichádza však s obnoveným systémom tvorby zvuku a s novými možnosami simulácie prostredia.
(www.spinaudio.com)

text: Uman(Uman@host.sk)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*