Recenzia: Amo – Bratislava/Rap2005

O tom, že skupina AMO vystrelila nahor v roku 2003 svojím prvým maxákom /čo si čakal/ už dnes vie každý, kto sa aspoň obtrel o slovenský rap. Je tu však rok 2005 a s ním aj nový maxák od týchto troch chalanov.

Moe, Opak a Amn2 si dali aj tentoraz poriadny pozor nato, čo púšajú von a ja môžem zodpovedne poveda, že urobili dobre. I keĎ som bol najprv trochu sklamaný z tracku Rap2005, postavenom na podklade s vysamplovanou harmonikou odkukanou zrejme zo starších Hajtkovičových vecí, dojem som si nakoniec napravil Amenovým scratchingom a samozrejme aj tým, v čom sú chalani najlepší – výborným textom.

Text ma však dostal aj v Bratislave, ktorá hovorí o živote v rodnom meste týchto troch chalanov. Nehovoria o nej zrovna optimisticky, no o to viac realisticky. Ja ako rodený Bratislavčan každú podobnú aktivitu vítam s otvorenou náručou a keĎ tomu pripočítam populárny dancehallový podklad od Opaka s ešte lepší refrén niet už naozaj čo rieši.
„Bratislava – neni ako víno, neni ako káva, neočarí, neprebudí a. Je po večeroch fádna, zrádna za dňa…“ ma dostalo už na prvé počutie a myslím, že som nebol ani prvý a ani posledný!

Amo si postavili prvou doskou laku veľmi vysoko a teraz nie je jednoduché ju preskoči. Bratislavou ju však minimálne vyrovnali a to sa nepodarí každému. Už teraz som zvedavý, čím prekvapia najbližšie 😛

Text: Digital Kid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*