Apokalypsa : Tomas Schumacher

Ano, kromě Greena Velveta se na březnové Apokalypse představí producent kultovních trackú When I Rock či Shall, známá Djská a producentská postava, německý alchymista se zvuky, DJ Thomas Schumacher. Pořadatelé Apokalypsy se tímto krokem chtějí odvděčit všem návštěvníkúm, kteří na tento mejdan pravidelně chodí, jelikož Thomas Schumacher na první díl APOKALYPSY v roce 1999 nepřijel .

Thomas Schumacher (BikiniBpm/ElektrochemieLK/De)

Elektrochemický alchymista a experimentátor, hrající Dj od roku 1990, zakladatel live projektu Elektrochemie Lk , tvúrce hitových skladeb When I Rock, Shall či Who is your Daddy. Jeho tracky remixovali namátkou Dj Rush, Johanes Heil či Toby Izui. Vydal také vynikající sérii Cd kompilací Perlen, které obsahují desky od Ural 13 Diktators, 2 Raum Wohnung, Kagami, Dj Rush, The Hacker a další. Jeho sety bývají plné nápadú, scratchú (často i nohou nebo loktem), elekro-loopú, breakbeatú a celé jeho vystoupení je ve znamení tvrdých beatú a elektrochemie. V techno kruzích je Thomas Schumacher oceňován pro svúj energický styl. Ne náhodou vyhrál se svým projektem ELEKTROCHEMIE LK v roce 2000 dvě German Dance Awards , konkrétně za track “Schall”, a “nejprodávanější vinyl”, a také za ironické video.Thomas o sobě říká, že není puritán, že dokud je to pořád techno, nebojí se zapojit i jiné styly. Potřebuje vývoj. Nejlépe je to asi patrné z jeho “Come Right OnTime”. Nová dimenze ELK je ještě jasnější ze skladeb jako “Lie To Me”, “One By One”, “Come Right On Time” , “Sweet Darling”.

Video When I Rock
www.michaelasalacova.cz/WhenIRock.mpg

Video Shall
www.djjerry.cz/shall.mpeg

DúLEŽITÉ MEZNÍKY

1990 zakládá projekt “NIP Collective”

1991 série doma produkovaných parties, “Underground Resistance”, v Bremen

1992 první maxi; “Advanced Structure EP”, následovalo dalších pět

1993 Live act na “Weltspiele” v Hanoveru

1994 jednorázový projekt – T-Phunk Essentials, na labelu Natural Vibes

1995 Projekt “Elektrochemie LK” na labelu Confused Recordings

1996 vychází singl “Ficken” na labelu Bush , začíná hrát v zahraničí

1997 druhý singl, “When I Rock” na labelu Bush , plus spolupráce s Jensem Mahlstedtem na hudbě k Shakespeareovu “Hamlet” pro divadlo v Bonnu.

V roce 1998 zakládá svúj vlastní label Spiel-Zeug Schallplatten a vydává první album “Electric Ballroom” DJ mix CD “Sci-Fi level 2.2” na labelu Superstition.
Udělal také remix klasiky od Afrika Bambaataas: “Planet Rock”
Vánoční sety v Tokyu a na Nový rok v Melbourne
Turné v Japonsku následovalo vydání “Best Of” alba, “Save As Thomas” a japonská edice “Electric Ballroom” se Sony Japan.

1999 oficiální vstup do Bush label, následují vydání věcí převážně exkluzivně na Spiel-Zeug
label: Spiel-Zeug 9 a 10, nová série mix CD “Perlen”, s Toby Iqui vydává dvanáctipalec na labelu, který vlastní Pascal F.E.O.S. , Planet Vision

2000 znovuvydání “Schall” na eastwest records, # 2 v German Dance Charts, # 19 v Sales Charts a týdny v hitparádách. “Schall” se prodalo přes 100,000 kouskú
a maxi CD a dostal za to dvě ceny v German Dance Awards v prosinci 2000.

2001 “When I Rock” se vyšplhalo na # 22 v singlové hitparádě. Vydává “Gold”. Vydává také album “Electric Avenue”

2001/02 DJ tour: Japonsko, Australie a Mexico.
V Mexico City hrál pro 70,000 (!) lidí.

2003 vydává “Come Right On Time”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*