Akcia mesiaca!

čo sa skrýva pod týmto poriadne uleteným názvom?
DJ Schimeka, iniciátora tejto zbrusu novej párty dôkladne vyspovedal Freak

Freak: Takže poĎme priamo k veci, odkiaľ sa vzala a prečo Gýč Párty?
Schimek: Na túto myšlienku prišli pred necelým rokom moji poľský priatelia a kolegovia Sonarsson a Dtekk, inak uznávaní DJs a producenti, hľadajúc naplnenie svojich predstáv dokonalej alternatívnej zábavy, avšak diametrálne inej, ako ich obvyklý hudobný štýl, ktorým je techno.
Táto myšlienka ich doviedla priamo ku koreňom elektronickej tanečnej hudby, prevažne rokov osemdesiatych. Definitívne sa však neobmedzili len na jeden štýl či obdobie, skôr sa sústredili na jeden zásadný cieľ a to šialene zabavi a odviaza ľudí s otvorenou mysľou , čo sa im dokonale podarilo. Pretože predovšetkým ide o uletenú zábavu a hudobnú miešanku elektronických štýlov, ktoré sa len ažko dajú zaškatuľkova, zvolili pre svoju párty uletený názov Kicz Party (=Gýč Párty).
Ukázalo sa že to bol výborný nápad. Na túto dnes už vychytenú párty v Poľsku prichádzaju húfy ľudí, väčšinou dokonale pripravených a vystrojených, akoby vypadli priamo z roku 1985.

Freak: Ako si Ty, známy techno dj dostal ku Gýč Párty? Znamená to snáĎ, že týmto pádom končíš
s technom?

Schimek: Hrajúc spoločnú piatkovú techno rozbíjačku so Sonarssonom a Dtekkom som prijal ponuku pris si zahra na jeden z ich “gýčov”. Bol som dos zvedavý a preto som ponuku prijal.
No a už aj som bol namotaný.
Akcia, na ktorej počuješ Blue Monday mixovaný spolu s Carrettom, či originálny Duran Duran dokonale prelínajúci sa s najnovším remixom Human League od Alter Ego, kde si new wave podáva ruku s najnovšími kúskami elektroclash ma úúúúplne dostala na kolená. Práve tak ako občasne dodávané rozkošné multi italo gýče ako voyage voyage alebo radiorama. A ak ste ešte nepočuli najnovšiu verziu World in my Eyes tak ste prisli o veľa!
Eufória, ktorá tam panovala sa nedá opísa. Nik sa nehral na umenie, ale zábava ktorá tam panovala sa skutočne dá nazva umením. A o to vlastne ide.
Vzal som si to jednoducho k srdcu a rozhodol sa z času na čas pripoji ku kolegom. Disponujem obrovským archívom a súčasné elektro trendy ma už aj tak silne držia dávnejšie.
No a to už bol len krok k myšlienke zorganizova tákúto párty aj u nás.
Slovaæ bude za DJ konzolou ešte zastupova vinikajúci Roland Kadela a DJ Kadish so svojim
neo-disco-funky-gýč setom.
No a konči s technom? Nedajbože! Ako a to vôbec mohlo napadnú? Môj techno kufor je nabitý novinkami a kalendár plný techno akcií aŸ do apríla 2005, najbližšie už 21.1. a to Ground v Metro Šaľa. V každom prípade na Gýč Párty sa však techna odo mňa, ani od nikoho z chalanov zaručene nedočkáte.

Freak: Prečo padla voľba na Elam?
Schimek: Nie je tajomstvom, že som zaaŸený na tento klub, kde som prežil svoju nádhernú rezidentskú dekádu. Avšak najdôležitejší je fakt, že podobná hudba bola vždy obľúbená medzi študentami, ktorí boli a sú výraznými recesistami. Srdečne vítaní sú však úplne všetci! Okrem toho, klub sa postavil k tejto myšlienke veľmi pozitívne, no a dohoda bola na svete.
Len pre informáciu, Gýč Párty bude formátu a veľkosti MIE s flórom oproti hlavnému baru..

Freak čo by si na záver odkázal gýčuchtivým osobám?
Schimek: OdhoĎte nudu a starosti za hlavu a príĎte sa poriadne odviaza na Gýč Párty. Nikde sa vám to nepodarí lepšie ako s nami. Take it easy & be with us 4 sure !!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*