Profil: SPLINTA / static-echo /

Splinta aka Paul Velicky začal s djingom v roku 2000. O jeho nadšenie z drum and bassu sa veľmi pričinil jeho kamarát DJ Chinch, ktorý mu ukázal krásu hutných basových liniek a tvrdých beatov. Postupne sa začlenil do viedenskej scény, z čoho vzišli nejaké bookingy od najznámejších promóterov.

V roku 2001 sa dal dohromady s chalanmi – Oneirosom, Daveom, Atexom, Monsunom a kamarátom zo školy Chinchom – a tak vytvorili v súčasnosti už veľmi známu viedenskú crew – static echo.

Splinta sa čoskoro stal “hlavou“ celej crew. Niektorí ľudia vravia, že je to vĎaka jeho výbornému promotérskemu talentu iní vravia, že je to vĎaka jeho skvelým djským schopnostiam.

S celou crew začal organizova menšie párty po celom Rakúsku, neskôr svoje aktivity rozšírili aj do susedného MaĎarska (Budapeš), kde sa im podarilo zorganizova v skutku veľkú úspešnú párty.

Splinta bol po týchto skúsenostiach ohúrený a preto sa rozhodol venova organizovaniu párty, ako len najlepšie vedel. Spoločne s najúspešnejším rakúskym producentom a djomom zároveň D.Kay-om, zorganizoval vo Viedni prvú skutočne veľkú drum and bassovú párty, ktorá hosovala mená ako Dylan, Robyn Chaos, D.Kay, Shroombab…

Neskôr rozbehla static echo crew svoje pravidelné párty vo viedenskom Couchuc Clube. Párty sa koná raz týždenne (v piatok) s nulovým vstupným a parties sú zmesou funky melódií a hutného drum and bassu. Na spomínaných akciách sa snaží pozýva hlavne medzinárodných Djov (DJ Storm /UK/, Kiara /SLK/, Lixx /SLK/, Denee /HU/, Overflow /CZ/…) a samozrejme aj najlepších rakúskych, ako napr. Angina P /AUT/, Audio Device /AUT/ a mnoho Ďalších…

Okrem djingu sa Splinta venuje aj vlastnej produkcii a spoločne so Zubcorom vytvorili dvojčlenný projekt Global Reverence.

Text:DJ Kiara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*