POHODA BIO : Hip Hop / TRIPTIK (FR)

Kapela TRIPTIK vznikla v roku 1994. Vtedy sa dali dokopy DRIXXXé (beatmaker) a dvaja MC‘s: DABAAZ & BLACKBOUL’. Priniesli čerstvý a originálny prístup do francúzskeho hip hopu. V súčasnosti sú jednou z najúspešnejších kapiel vo Francúzsku. Ich album “Microphonorama” z júna 2001 obsahoval megahit “Bouge tes Cheveux”. Bol niekoľko mesiacov jednotkou v hrateľnosti na francúzskych nezávislých rádiach. Predalo sa ho vyše 20.000 kusov.
V roku 2002 vyšiel oficiálny mixtape “Fondation”, s exkluzívnymi a dovtedy nezverejnenými skladbami, ktorý namixoval DJ PONE. Odvtedy TRIPTIK nadviazali spoluprácu s týmto svetovým šampionom ITF a víazom DMC France, ktorý ich podporuje na pódiu a dodal ich show novú dimenziu. Október 2003 bol mesiacom, kedy vyšiel ich zatiaľ posledný album “TR-303”. Ich víziou je heslo “back to the classic”, keĎ samplujú najtučnejší funk 70. rokov (Sly Stone, The Head Hunters, Stevie Wonder, Funkadelic).
TRIPTIK odohrali vyše 150 koncertov po celej Európe a Francúzsku. Koncertovali i v Japonsku. Za sebou majú show s De La Soul, Jeru The Damaja, J-Live, Defari, Cannibal Ox… Ich zatiaľ posledým počinom je vydanie DVD – “Triptik DVD-303” s klipmi, profilmi, rozhovormi a záznamom live vystúpení.

www.triptik.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*