David Sumner (aka Function)

28.11.2003 piatok UčKO STANDA

FUNCTION (Infrastructure/Usa), Rich Bourque (Infrastructure/Usa), Hu (Backstage/Sk), Loktibrada (Standa/Subtech/Sk), Tibor (Wilsonic/Sk)

Narodil sa a vychovaný bol v Brooklyne. Práve tam sa dostal k rôznym hudobným štýlom New Yorského undergroundu v 80 tich rokoch 20.storocia . Vplývala naňho tvorba Kraftwerk, Bambaataa, Man Parrish, Baker & Robie,ale aj The Human League, New Order and Depeche Mode. Ku gramcom sa dostal v roku 1989 vo veku 16 rokov. Uchvátilo ho najmä Detroit techno, acid house, house, new wave, electro a disco.

Teraz, o viac než 10 rokov neskôr sa z neho stal jeden z najviac medzinárodne rešpektovaných a vplyvných techno djov na Newyorskej scéne. S citom k hudobnému výberu využíva svoje skoro nadobudnuté poznatky a veci ktoré naňho vplývali vo svojich jedinečných mixoch neúprosného a nezabudnuteľného techna, udržujúc dav v pohybe s pridávaním experimentálnych prvkov, ktoré určite potešia aj toho najväčšieho kritika a hudobného labužníka.

Jeho tajomná schopnos ovládnu a rozhýba dav ho urobila pravidelným headlinerom mnohých významnejších akcii a festivalov po celých štátoch US a v 18 krajinách sveta popri niektorých najväčších talentov. Treba doda že sa staral o rezidentúru v top New Yorskych cluboch a na parties ako Limelight, Twilo, Vinyl, ARC, Tronic Treatment, Sound Factory, Palladium and Tunnel.

Ako producent a remixer bol kritikou a aj verejnosou nadšene prijatý.. 6 pseudonymov,9 labelov + 35 vydaných nahrávok doteraz……

Jeho kariéra producenta začala v roku 1996 s úspešným vydaním jeho prvej 12”, f(q): The Function of Bandwidth EP pre label Damon Wild’s Synewave pod menom Function na jeho najlepšie známom alter-egu. Odvtedy sa jeho hudba pravidelne objavovala na mix. kompiláciách, v playlistoch mnohých rádio programov a v rebríčkoch mnohých top Djov ako Jeff Mills, Carl Cox, Sven Vath, Steve Bicknell, a The Advent.
David potom začal s vlastnou produkčnou firmou Infrastructure, ktorá bola navrhnutá pre podporu jeho vlastnej tvorby, popri vydávaniu pre Regisa a Bena Simsa, ktorým vydala split-releases ako napríklad Inf-06/Symbolism02 a The Balance of Power.

V 1998 ako DMO, Ulterior Motives, jeho first release na vlastnom labely Ctrl. Bola priam nábožensky hrana Body & Soul Djmi Danny Krivit a Francois K. a legendárnym Shelter residentom Timmy Regisford, čím sa potvrdil jej status ako klasiky New-yorskeho housu. Tiež je veľmi známy z práce frontmana Portion Reform a blízkej spolupráce s Karl O’Connor (Regis) pre v UK založený kultový techno label Downwards. Popri budovaní svojho vlastného labelu Infrastructure sa prezentoval sa aj na labeloch Theory, Internal, Integrale a Audio

Pod jeho vplyv patria aj mnohé new-yorske akcie, ktoré sám organizoval, bookoval a koordinoval. Sú to napríklad akcie Substance a legendárne Limelight, na ktorých New Yorku prezentoval najlepších techno Djov sveta, Jeff Mills, Surgeon, Green Velvet, a pravidelne vystúpenia Regis, Ben Sims, Claude Young, Oliver Ho, James Ruskin, Joey Beltram, Juan Atkins, Robert Hood, DJ Hell, Dan Bell, DJ Shufflemaster, Adam Beyer, James Pennington, Steve Bicknell, DJ Pete, Marco Carola, The Advent, Damon Wild, Neil Landstrumm, Billy Nasty, Christian Vogel, Chris Leibing, Mistress Barbara, Christian Smith, Rich Bourque , Ďalej new-yorskych “klasikov”
Frankie Bones, Adam X, a Heather Heart urobili zo Substance a Limelight tie najlepšie miesta pre US techno východného pobrežia.

Nove releases z labelu Infrastructure sa objavia ešte tuto jeseň a začiatkom budúceho roka. Najbližší release je INF-08 Substance vôľ. 1featuring Function ‘Montage’ and O/V ‘Kes’ IanJ. Richardson (Downwards Exclusive). Potom v polke januára nasleduje INF-09 Substance vol. 2 s originalnymi trackmi a remixami od Oscar Mulero a Christian Wunsch, Function, Emote & Olga + Jozef.

David Sumner – Vybrana Diskografia:

Infrastructure Releases:
Inf -01 Function ‘The Dielectric Coefficient’
Inf-02 Your Health ‘Your Heath’
Inf-03 Deleted
Inf-04 Function ‘Security’
Inf-05 Function ‘Reinforced’
Inf-06 Function ‘Throw’ b/w Ben Sims ‘Symbolism 02’
Inf-07 Function ‘The Balance of Power’ w/ Regis REMIX
Inf -08 Infrastructure Presents: Substance vol. 01: Function/Ian J. Richardson

Synewave Releases:
12”
SW24 Function ‘f(q): Function of Bandwidth’
SW28 D. Wild vs. Function ‘Covert Operations b/w Waveterm’
SW30 Function ‘f(c) Function of a Constant’
SW33 Synewave Various Artists; includes tracks by Damon Wild, Function, D. Wild vs. Function, Chris Sattinger and CDC Crew. 2×12”
SW38 Damon Wild ‘Into Battle REMIXES’ by Function and Joey Beltram
SWLTD ‘Function Limited 500 copies’ White Label
CDs
SWCD001 Synewave vol. 1 ‘VA’
SWCD002 Synewave vol. 2 ‘VA’

Downwards Releases:
Lino 14 Portion Reform ‘Haas’
Lino 17 Portion Reform ‘Imbecile’
Lino 20 Portion Reform ‘The Supreme Negative’
DNLP3 Hard Education ‘VA compilation’
DNCD3 Hard Education ‘VA compilation’
DNCD6 Portion Reform ‘The Supreme Negative’

Theory Releases:
TR04 Sims and Dax ‘Stability’ w/ REMIXES by Function and Jay Denham

USER Releases:
USER 01 Richard Harvey
USER 02 Richard Harvey
001A Richard Harvey

ABUSER Releases:
ABUSER 01
ABUSER 02

Internal Releases:
The Advent ‘Shaded Elements’ – D. Wild vs. Function (Advent REMIX)

Ctrl. Releases:
Ctrl. 01 DMO ‘Ulterior Motives EP’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*