Ricardo Villalobos: superhviezda tanečnej scény

Ricardo Villalobos pochádza z čile, ale žije v Berlíne. Slávny producent a DJ sa u nás premiérovo predstaví aktuálne v rámci svojho turné Alcachofa Album Tour. Uvedie dlhoočakávaný albumový debut, ktorý pred pár dňami vyšiel na prestížnej značke Playhouse. Mienkotvorná hudobná kritika sa už teraz, rovnako ako v prípade jeho letného mixovaného CD Taka Taka, predháňa v oslavných recenziách.

Villalobos sa pohybuje na svetovej tanečnej scéne už pätnás rokov. DJom sa stal v roku 1988. V roku 1993 bol rezidentom klubu Cafe Kesselhaus v nemeckom Darmstadte. Prelomom v jeho živote sa stalo vystúpenie na open-air party Total Eclipse 1994, spoločne so Stacey Pullenom a Derrickom Mayom v čile pri príležitosti úplného zatmenia slnka. Následne absolvoval turné po latinskej Amerike, navštívil Argentínu, Brazíliu, Venezuelu aj Mexiko. Zároveň založil v Santiago de Chile a v New Yorku label Ruta 5. Jeho talent si všimol legendárny Sven Väth a prizval ho do prestížnej booking agentúry Cocoon. Odvtedy je Villalobos rezidentom niekoľkých veľkých klubov na Ibize (Sa Trincha a Amnesia). Vystupoval taktiež vo všetkých známych nemeckých kluboch ako Ultraschall, Tresor alebo E-werk, zahral si aj na mnohých open-air akciách.

V roku 1990 sa Villalobos rozhodol produkova vlastné tracky a založil vydavateľstvo Placid Flavor. V priebehu uplynulej dekády vydal viacero pozitívne hodnotených EP na rozmanitých značkách ako Perlon, Playhouse, Lo-fi, Research, Frisbee a Harthouse. Na hudobnom festivale Nescafé Wilsonic ho v piatok 31. októbra 2003 v bratislavskom PKO doplní partner z projektu Sense Club, nádejný švajčiarsky producent Luciano. Nedajte si ujs!

www.cocoon.net
www.wilsonic.sk

Text: Organizator

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*