Anglické TECHNO na Doubledeckeri.

Na začiatku devädesiatych rokov začal navštevova Orbit a iné undergroundové kluby v Leeds, kde mal príležitos vidie najväčších DJ-ov a živé vystúpenia z celého sveta ako Underworld, Sven Vath a Carl Cox, a mnoho Ďalších. Bola to väčšia zmes trance, techna a ostatných štýlov elektronickej hudby, ktorá ho inšpirovala ku začatiu vlastného mixovania.
Pár rokov neskôr Tune Inn records začali nahráva v ich dome pod vedením jeho brata Petea Gawtryho. Toto umožnilo Chrisovi prístup ku všetkému najnovšiemu z branže. V tomto čase Chris hrával na večierkoch a v pár malých baroch v jeho okolí. Dôvera v jeho schopnosti mu zabezpečila miesto v jeho prvom klube v Sheffielde, kde hral od tech house po hard techno v dvoch rozmanitých setoch.

Teraz už Chris pracoval full time v Tune Inn records, kde sa špecializoval na predaj trance a techno , čo mu umožnilo vybudova si kontakty vo svete a Veľkej Británii. Tiež hraním tvrdého a progresívneho techna bol vybraný Virus-om zo severného Anglicka, čo viedlo k jeho presunutiu do Middlesborough Arena, kde spolupracoval s Billy Nasty, Rob Tissera a Chris a Aaron Liberator.

VĎaka Tune Inn a schopnostiam, ktoré Chris mal, ostatní promotéri začali ukazova svoj záujem, ktorý vyústil do hrania v iných kluboch ako Headcharge, Euphonic, Revolushon, Off the Wall, Fuse Subtronix a tiež aj Festivals.
Zabezpečil si full time miesto v I Love techno v Huddersfielde. Posledných pár rokov sa stalo očividným, že jeho prirodzený talent a schopnosti na pódiu dokážu dosta do pohybu každého.
Nedávno sa podarilo Chrisovi prerazi aj do iných krajín ako Slovinsko, Slovensko a Chorvátsko, kde priniesol svoj štýl od funky po hard techno čím sa stal ešte populárnejším. Dokonca sa mu podarilo, aby bol vysielaný cez rádiá ako Radio Valkenburg, Holland a Sjeverozapad, kde ho Chorvátske a Anglické relácie spomínali zároveň s blížiacimi sa festivalmi ako Wickerman-2003-Scotland, Suncity-Austria a tiež aj umelcami a DJ-mi ako Ignition Technician, D.A.V.E the Drummer, DJ Boss, Trevor Rockliffe a Matt Hardwick. So stále vzrastajúcim počtom fanúšikov sa zdalo, že toto môže by príchod rozhodujúceho človeka.

Chris tiež pracuje na produkcii pár svojich kusov so značkou funky/hard techno s použitím inšpirácie od svojich obľúbených umelcov ako D.A.V.E the Drummer, Stanny Franssen, Michael Burkat, Robert Natus, Boris S, Chris Liberator a mnoho Ďalších. Jeho prvým vydaným dielom bude Gawtry Vs Wilko- Cardboard Box EP – Yin Yang records. Je to štvrté vydanie štúdia Tune Inn pod značkou techno label.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*