Jak se bookuje hvězda typu Dave Clarke (Skint, UK) na Apokalypsu

No, nutno říct, že je to opravdu trochu složitější, než si zabookovat kohokoli jiného ze zahraničních DJs, kteří na akcích v čR běžně vystupují, ale vzhledem k tomu, že Dave je hodně ceněný DJ-legenda- je to i celkem pochopitelné.

Jeho booking/management si pečlivě vybírá, s kým a o jakých akcích bude jednat, takže nestačí, že děláte jednu z nejlepších akcí, kde v minulosti vše proběhlo bez problémú (platby, propagaci, spokojení djs i návštěvníci) ale musíte mít také dobré reference od jiných zahraničních bookingú, protože jsou všichni vzájemně v kontaktu a sdělují si svoje zkušenosti.

Samozřejmě, že DC, potažmo jeho booking – Martje – se také zajímá, jak to na akci bude vypadat, kdo ji podporuje, v jakém rozsahu bude kampaň, kapacita prostoru
a výše vstupného (částečně ovlivňuje výši honoráře). Plus samozřejmě info
o proběhlých akcích – kolik tam bylo lidí, jak se tam líbilo djúm, reakce návštěvníkú.

Navíc v době, kdy jsme ho bookovali na říjnovou Apokalypsu (s velkým předstihem, protože o jeho vystoupení na Apokalypse jsme měli zájem už déle, ale jeho kalendář je docela nabitý a většinou se mu tam sejde několik nabídek a pak čekáte, komu dá přednost a nutno podotknout, že je to i otázka peněz, protože některé zahraniční akce jsou schopny nabídnout opravdu štědré honoráře) dodělával ve studiu novou desku a byl do své práce tak zabrán, že jednání, kdy se z něj jeho asistentka Eva snažila dostat definitivní odpověĎ, jestli ano nebo ne trvala poměrně dlouho.

Nutno podotknout, že dobrá práce jeho managementu je znát, mají jasně rozdělené role, kdo má co na starost. Mimochodem, o Apokalypse jejich prostřednictvím informují i média v zahraničí (zmínky v českém netanečním tisku jste již jistě postřehli) a o volné vstupy múžete soutěžit i na jeho webu www.daveclarke.com apod.

Podrobnosti smlouvy prozrazovat nemúžeme, ale múžeme potvrdit, že DC má samozřejmě také jiné požadavky na své pohodlí, než ´´běžný DJ´´, létá zásadně bussiness a s jedinou leteckou společností, což se dá předpokládat. Vždy ho doprovází jeho asistent (tentokrát to bude Dorota), který dohlíží na hladký prúběh jeho pobytu a hraní, takže DJ by se měl cítit absolutně v pohodě a kromě svého uměleckého výkonu nic jiného neřešit. Pečlivě si také na základě podkladú vybírá v kterém top hotelu bude bydlet, co bude během večera pít (zásadně ne jistá značka en. drinku, ale energetický nápoj pro sportovce …, vodka xy – jen black nebo blue label, jakou značku vody, led, koktejly, plus perlička – má opravdu rád banány, tak je možná uvidíte během večera i na dj pultu), dále větráky, casy navíc na odkládání desek , zázemí, kam nemá nikdo přístup apod.

Musím ale promotéry akce Apokalypsa trochu pochválit, Apokalypsa má za hranicemi opravdu dobré jméno, o čemž svědčí chvála všech DJs, kteří na ní již vystoupili a i jejich reference napomáhají tomu vozit na tuto akci hvězdy stále většího formátu (už se těšte na únorovou ApokalypsuJ).

Dave Clarke už se na Vás těší 17.10. na Apokalypse, protože české publikum si opravdu oblíbil.

Hanka Šašková
hanka@djpietro.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*