Loonaloop opä na Slovensku

Loonaloop je najnovší projekt troch členov u nás dobre známych Tribal Drift. Loonaloop sú zo Sydney a v Austrálii už nejaký čas koncertujú. Ide o päčlennú kapelu hrajúcu naživo, nevzdávajúc sa, rovnako ako Tribal Drift, elektronických nástrojov. V júni tohto roku im vyšiel debutový album s názvom Cleared for Take Off (U:Bahn Records), s ktorým sú v súčasnej dobe na turné a v rámci neho zavítajú aj k nám.

Debutový album nezaprie hudobnú minulos členov. Ak spojíte živé nástroje ako didgeridoo či husle, pridáte elektroniku a skúsite by trochu pop – to sú Loonaloop. Ich hudba by sa dala popísa ako eklektický hudobný mix kombinujúci vokály, husle, didgeridoo, perkusie, živé bicie a basu s elektronickými samplami a programovaním. Výsledkom je roztancovaná hudba v intenciách moderných žánrov kombinovaných so starými štýlmi.
Koncert skupiny Loonaloop pripravilo na sobotu 13. 9. do bratislavského klubu Terminal združenie KulturFabrik. Začiatok akcie je stanovený na 21. h. Okrem Loonaloop sa predstavia DJs Gabanna, Dus@n, Rahatmatix, Pedro. Pripravená je aj videoprojekcia umeleckých združení Mental Design a Kufrik Brothers, špeciálne dekorácie priestoru bývalého Charlie’s centra. Vstupenky je možné zakúpi na mieste za 150 SK.
Projekt KulturFabrik je komplexom kultúrno-spoločenských aktivít, ktoré sú navzájom prepojené a vytvárajú zložitý organizmus. Jeho cieľom je vo všeobecnosti obohati existujúcu scénu v Bratislave, umeleckú aj kultúrno-spoločenskú, skåbi nový alternatívny a interaktívny prístup ku kultúrnej realite. Divák v ňom prestane by divákom a sám sa stáva účastníkom kultúrneho diania.

KulturFabrik podporuje najmä mladých autorov (ktorých šanca prezentova svoju prácu je mizivá), no prirodzene ráta aj so zavedenými menami, tvorivými osobnosami, ktoré sú pre inšpiráciu a podnetné hľadanie významné.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*