HODOKVAS – Soundphreakers – rozhovor

Ako a kedy vznikol nápad, ktorý viedol k projektu SOUNDPHREAKERS…??

Bolo to okolo roku 1998. Vtedy sme naberali prvé skúsenosti s hudobným software, skomponovali prvé tracky a napálili prvé demá pre kamarátov. Soundphreakers je hlavne o rovnakom vnímaní hudby a predovšetkým o kamarátstve.

Koľko ľudí za projektom stojí…??

Dvaja nefalšovaní rakúski černosi. Nois & Neon.

Ako by ste charakterizovali hudbu, ktorú produkujete/hrajete…??

Hudbu, ktorú produkujeme sa nám v prvom rade musí páči. Štýlovo ju možno zaradi medzi trip-hop, breakbeat a drum & bass. V rokoch 2002 – 2003 prevládal hlavne drum & bass. Tracky tohoto štýlu hrávame na festivaloch a klubových akciách. Nehráme však len čisto našu produkciu, často ju kombinujeme so zahraničnými trackmi.

Váš názor na súčasný stav slovenskej tanečnej scény…??

Slovenská tanečná scéna? Na Slovensku sa tancuje dostatočne, ale nie na slovenskú produkciu. Naše skúsenosti hovoria, že keĎ sa Slovák ocitne na akcii, kde hrá slovenská tvorba, väčšinou o tom ani nevie a na druhý deň vykrikuje celému svetu, že by si rád zatancoval už aj na niečo slovenské!

Hrajete okrem Summer of Love v Pardubiciach (CZ) a Hodokvasu aj na iných festivaloch…?? Kde všade Vás majú možnos nadšenci hudby vidie a poču…??

Tento rok sme zatiaľ hrali na Roxy Fest 2003 v Košiciach. Ešte nás čaká SOL a Hodokvas. Chceli sme sa prezentova aj na Beefree ale v ten istý deň je SOL v Pardubiciach, takže sme pochopiteľne dali prednos čechám. Okrem týchto festivalov nás široká verejnos môže zahliadnu na open air akciách s názvom Soundphreakers na Poldri alebo na pravidelných drum & bass akciách Phreak da Sound, ktoré sa konajú každý druhý štvrtok v mesiaci v Galérii Duna. Tieto akcie organizujeme my spolu s Djom Destroyahom a Djom Eliasom. Ich filozofia spočíva v prezentovaní slovenskej drum & bass scény. Na každej akcii je pozvaný vždy jeden slovenský dnb producent. My na nich prezentujeme set so slovenskou a svetovou drum & bass produkciou.

Obľúbené labely, projekty, djs…??

Phreak da Sound a Hidžádneki él tëlesték mid butátféhiét

Pripravujete na vystúpenie na Hodokvase v rámci hrania niečo špeciálne…?? Váš odkaz všetkým fanúšikom, ktorí si Vás prídu na Hodokvas vypoču…??

Spočiatku sme chceli aby všetkým našim fanúšikom podávali ananás gogo tanečnice hore bez. HoHo! Odohráme set s našou a svetovou produkciou. Budeme radi keĎ sa prídete pozrie.

čo plánujete v najbližšej budúcnosti…??

V blízkej budúcnosti nám nemenovaný anglický label vydáva LP State/Sicco v náklade 5000 kusov s celosvetovou distribúciou.) Takže je sa na čo teši.

TOP 10

1.Pendulum/Trail of Sevens
2.RAM Trilogy/Screamer
3.Pendulum/Vault
4.Kemal/Tech Itch/The Calling
5.Sta&Paul B/Come Closer
6.Dylan/Headcharge
7.Fresh&Fierce/Innocence
8.Rawhill Crew/Mo Fire
9.Crossfire/Hideout
10.Dillinja/Live or Die

Pýtala sa: Silvia*

SOUNDPHREAKERS vystúpia na multimediálnom festivale HODOKVAS v Pezinku 21.-23.8.2003

www.hodokvas.sk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*