Recenzie: Tech-house, house.

Iz & Diz: Mouth (Pe pe Bradock & Keepers Remixes) (classic)

Producenta z Chicaga menom Diz mám veľmi rád, hlavne kvôli jeho humornému pohľadu na tanečnú hudbu. Jeho Ďalší úlet je podľa mňa klenotom. Jeho verný spolupracovník Iz a remixy Pe pe bradocka keepers sú proste skvelé. To všetko na labeli Classic. Funny, sexy …

Dj Tvyks & Hakkan Lidbo: Norr Vychod (paperrecordings)

Ze severu i z východu poslôcháte první čésko švédskej house music. Tak táto prvá vec dj tvyksa, v spolupráci zo švédskym elektronickým mágom Hakkanom Lidbom patrí v súčasnosti medzi moje najobľúbenejšie tracky. Skvelé… výborný groovy spodok, saxofón a Francúzky sound. naozaj skvelé.

Slam: Virtuozo (soma)

Tech-housové stálice Slam boli prednedávnom v Prahe, kde ich vystúpenie prijali tak torchu rozpačito. Pre pražské housové publikom ich set znel príliš tvrdo, i keĎ ažko poveda kde je hranica techna a tech-housu. V každom prípade ich Ďalšia vec kt. v originály vyšla na ich albume Alien Rádio je predznamenaná na veľký úspech. Dvojíte vydanie, remixy od Funk De Void, jaguárovský Rolando či Youngsters s f communations, ktorý sa mimochodom zúčastnia na tohtoročnom festivale Pohoda. Mne sa však najviac pozdáva Slam rmx. Good feeling, v závere nečakaný nástup.

Timmy S coke and baileys: Barrys Had a Whitey (surreal)

Tento producent a dj bol v minulom roku vyhlásený britským časopisom Bedroom Bedlam za najlepšieho deep a funky tech housového dja. Timmy S ako člen zoskupenia Get Fucket, ktoré pravidelne navštevuje z veľkým ohlasom i susednú českú republiku, pripravil dve nové veci pre label Surreal. Jeden z nich sa volá Barrys Had a Whitey a na tejto doske sa nachádzajú tri skvelé tracky. Ako sme už pri producentov zoskupenia Get F*cked zvyknutý, veľmi kvalitný zvuk a anglický sound, práve na labeli surreal i z prvkami trancových plôch a štipkou speed garagu….

Jamie Anderson: Rebel Sound par one (Nrk)

Jamie Anderson, rodák z anglického Bristolu je často považovaný za priekopníka tech-housu. Nový track Rebel Sound prichádza na jeho domovskom labeli Nrk a to v dvoch vydaniach. Mne sa najviac pozdával práve part one, kde sa o remixy postarali The Beloved, a zo strany AA San Fran’s Jeno. Skvelý deep.

Souldoubt: Lavanza (Special Needs)

Tak na tohto producenta začínam ma vážne slabos. Alex Dean, majiteľ labelu freaked records ale hlavne skvelý producent a dj. Naposledy zaujal vecou Red Bridge na sublabeli Siesta Rec. – Blue M. Pre tentokrát pripravil pre label Special Needs dve tech hoseové veci so skvelým groovom, a dobrým zvukom. V závere prvého tracku si alex neodpustil svoj sexy saxafon… Ak môžem prezradi v súčasnosti neúnavne pracuje alex na svojom dalšom pracku pre bluem, a taktiež spolupracuje s dvojicou hallo a hipp-e na ich novom albume, ktorý čoskoro vyjde na labeli Soma.

Chris Lum: Inside of me (nightsift)

Chris Lum je v poslednom čase jedným z najusilovnejších producentov. Jeho Ďalší track vychádza na labeli Night Sifht, za ktorým stoji americký producent Hipp-e. Trošku pomalšia vec z nástupom, jazzy a pohoda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*