J.S.S. – Rap čo má reč!

JSS alebo Jednotka Slovenskej Starostlivosti je tvorená troma chalanmi(Lyrik-H, Džuva a A.D.) z Prievidze. KeĎže už ani jeden z nich vo svojom rodnom meste nežije, trvalo aj vytvorenie ich druhého albumu o čosi dlhšie ako by bolo treba. Presne to bolo pä rokov, čo sa od prvého albumu s názvom Kompromis(1997) opä stretli spoločne v štúdiu. Výsledok však rozhodne stojí zato.

Výborné A.D.ho podklady prezrádzajú, že tento človek nie je v práci so štúdiovou technikou nováčik. KeĎ sa k nim pridajú skreče od najlepších djov Slovenska Veca, Jazzyho, či Spinhandza, úspech je už z polovice zaručený.

Už od prvého momentu vám bude pri počúvaní jasné aj to, že títo chalani núdzou o zaujímavé nápady netrpia. Intro plné skrečov dja Tella a rôznych komentárov k tomuto štýlu hudby vás naladí do tej správnej pohodičkovej atmosféry, v ktorej zotrváte až konca CD. Chytľavé refrény B-Boys2 a remixu Na mojej frekvencii si budete spieva cestou autobusom a aby ste si nemysleli, že to celé je iba o poriadne našlapaných spievankách, pripravili chalani aj niečo na zamyslenie – spoveĎ raperov Rytmusa, Jazzyho, Ega v Sile Slovenského Rapu.

Je veľmi ažké opísa, všetko to, čo sa v týchto 54minútach skrýva. A album má určite aj svoje chyby, ale je tu zároveň veľmi veľa svetlých momentov a práve preto by určite nemal chýba vo vašom domácom archíve. Tento sen vám veľmi jednoducho splní stránka www.artattack.sk, ktorej tiež Ďakujeme za poskytnutie CD na napísanie tejto recenzie!

Text: Digital Kid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*