Príprava kompilácie BeeFree úspešne pokročila !

Na úvod iba krátke pripomenutie zadania :
Hlavnú ideu najpresnejšie vystihujú slová klasika : „Podpora a propagácia domácich producentov je určite najprogresívnejší a najrozumnejší spôsob, ktorý zabezpečí zmysluplné pokračovanie všetkého, čo sme počas predchádzajúcich rokov dosiahli a vybudovali“ ( citát z diela Tlačová správa :BeeFree kompilácia )

Pri príležitosti piateho pokračovania BeeFree sa agentúra Storm rozhodla vyda techno-house kompiláciu prezentujúcu výhradne tvorbu slovenských producentov. Od momentu vyhlásenia až do uzávierky, ktorá bola pred pár dňami, sa do renomovaných rúk osoby zodpovednej za selekciu ( DJ Benco ) dostalo okolo 400 (!) trackov od 65 ( !!! ) autorov. čo však teší o mnoho viac je kvalita. Podľa Bencovho vyjadrenia bol prekvapený dokonca aj zvukovou kvalitou niektorých nahrávok. Vybera teda určite je z čoho a to je ten najdôležitejší predpoklad na dosiahnutie cieľa a tým je v čo možno najširšom merítku prezentova to najlepšie z tvorby domácich interpretov.
Bencov pri výbere inklinoval k čo najväčšej pestrosti a tak šancu presadi sa mali skladby všetkých pod-žánrov techna i house. Zastúpený bude minimal, vocal house,deep house, tech-house, Birmingham aj Detroit . O zmixovanie Bencom vybraných skladieb sa postarajú Koki (house mix)a Boss (techno mix). Pred nimi sa však dostane k slovu Toky ktorý vybrané skladby podrobí masteringu, to znamená že do kompozície skladieb zasahova nebude. To isté sa udeje aj s finálnymi verziami oboch setov. K tej by sa malo dospie niekedy na začiatku júna.

Mená tých ktorých skladby sa na kompilácii objavia sa zaiaľ držia v tajnosti. Úroveň niektorých vecí však podľa Benca smelo znesie aj najtvrdšie kritéria a tak je dos možné že Beefree kompilácia splní to čo sa od nej očakáva. Pri množstve nazhromaždeného materiálu by sa vraj smelo dalo uvažova i o pokračovaní, tak Ďaleko do budúcnosti ale nevidí nik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*