Recenzie: Lustmord, Speedy J, Looper.

LUSTMORD – Zoetrope
NextEra, 26.4.2002

Britská legenda temného ambientu se vrací s novým albem, který potěší každého milovníka Franze Kafky! Album vychází exkluzivně pro celý svět právě v čechách díky vydavatelství Nextera a vzniklo přepracováním a rozšířením soundtracku ke stejnojmennému filmu na motivy povídky &quotV kárném táboře” od Franze Kafky. Vynikající filmová hudba Vás díky svému inteligentnímu a preciznímu zpracování uvede do abstraktního světa Vašich i Kafkových představ. Kvalita zvuku díky 32 bitové digitální technologii mixáže a masteringu přesahuje i ty nejvyšší standarty poslechu klasického cédéčka a blíží se poslechu DVD Audio či SACD. CD navíc obsahuje naprosto úchvatný videoklip z tohoto úžasného filmu pro všechny uživatele PC či MAC počítačú! Toto CD v exkluzivním šestistranném digipacku je opravdovou světovou raritou.

Tracklist: Main Title – Infinite Space, The Cell, Cellular Blur, Descent, Transitional Pathway, Amalgamated Man, The Harrow, Disintegration, End Titles, Zoetrope Trailer.

Informácie o albume poskytol vydavateľ.

SPEEDY J.- LOUDBOXER
Novamute, 3.6.2002

Jochem Paap alias Speedy J. nie je v našom katalógu žiadným nováčikom. či už z PIAS či z MUTE získali sme pre fanúšikov špeciálnej technologickej hudby albumy G Spot, Live, Public Energy No.1 alebo Shocking Hobby. Teraz je tu štúdiový solitér, dídžej, pódiový umelec a jeden z najzávažnejších experimentátorov s novinkou posunujúcou žáner zasa o kúsok Ďalej. 15 skladieb má znova typicky zakuklené názvy (Sonof, Sevntrak či Freq), vinylová podoba je diabolskou zostavou 200 útržkov v prevedení &quotlocked grooves”, teda oddelených pre prenosky. Plastikmanov európsky pokrvný brat je aj naĎalej v čele majstrov tlstých zvukov, drsných temp a sily oslovenia.

LOOPER – SNARE
MUTE, 27.5.2002

Ak bude ma náš londýnsky riaditeľ Daniel Miller s novým umelcom v mute-ovskom katalógu také šastie ako s Goldfrapp, potom sa môžeme teši na kvalitu i úspech naraz. Všetko nasvedčuje tomu, že projekt Looper dirigovaný Stuartom Davidom (ex-Belle And Sebastian) v sebe tú kapacitu naozaj nesie. Multiinštrumentalista Stuart (spev, vibrafón, klávesy, basa, melotron, sampler, varhany atĎ.) si prizval kopu vokalistiek, ale aj hráčov na saxofón, gitaru, bicie, kontrabas, flighorn či flautu aby vznikla hudba mimo kategórie, veľmi netradičná aj komunikatívna, rocková, popová i ambientná, nehlučne drsná aj britsky ľahko dekadentná. 10x piesňová výzva skutočným poslucháčom!

text: anarchy.sk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*