Recenzie : Dnb Box

Tango – Sent To Coventry (Total Science Remix) / Mainline VIP (Media) 2003
Nahrávka od producenta známeho predovšetkým z dvojice Tango & Ratty,
Sent To Coventry je dos zaujímavá vecička, ide o jednoduchý track, s dvomi preloženými basovými linkami a jenoduchým náznakom melódie. Je však silne energická a na parkete bude určite fungova. To čo ma na nej však zaujalo, je &quotdirty” zvuk bicích, kde hlavné snarey nezenejú vobec čisto a aj vodiace hithaty sú o čosi posunuté, takže to tvorí taký hraný &quotrozbitý dojem”. Mainline VIP stojí na rýchlo pulzujúcej subbasovej linke a kvalitných dynamických bicích, takže track letí stále vpred. Veľmi vhodne tu je občas použitý mužský a ženský vokál, ktorý pôsobí v tracku sviežo. Paradoxne by som povedal, že práve v tejto skladbe majú prsty Total Science.

Distorted Minds – T-10 / The Tenth Planet (Kaos) 2003
Jedna z dosiek, ktore ma v poslednej dobe dos zaskočili, je prave šiesty release na Kaos Recordings, ktorý má pod palcom Adam F. Neviem, či Distorted Minds mysleli túto platňu ako ironickú paródiu na dnes tak populárny trend v drum’n’basse – čím tvrdšie = tým lepšie, ale v každom prípade som sa nad tým pozastavil. Obe strany sú v podstate rovnaké, s rovnakými zvukmi. Základom je až primitívna pílkovito pulzújúca basová linka v dvoch oktávach, chytená silným distortion, pričom bicie sú viac než jednoduché : rovné, s kopákom na každú prvú dobu a snareom na každú druhú dobu. Vývin v trackoch je nulový a o nápaditosti sa dá poveda presne to isté. Ak to chalani mysleli ako recesiu, tak sa na tom dá fakt dobre zasmia.

Total Science – Squash Remixes (Advanced) 2003
Ozajstnou lahôdkou posledných týždňov sa pre mňa stala doska už dávnejšie hodne hrávaná v Anglicku. Total Science sa rozhodli na svojom domovskom labeli oživi hitovku Squash, a musím poveda, že sa im to rozhodne výborne podarilo. O pre mňa ten lepší remix sa postaral Fresh z Bad Company. Toto je jednoznačne pecka! V prvom stoptime, hneĎ po začiatku dáva jasne hlavnou skladanou basovou melódiou najavo, že pôjde o riadny nárez. O tom nás v zápatí presvedčí udierajúca subbasa a skvelé bicie. Perfektný veselý track, jeden z mojich momentálnych favoritov. O B-čkový remix sa postarali sami autori. Zachovali samozrejme hlavný motív, ale track je o niečo miernejší ako Freshov Remix. Dobre hrateľný, ale menej zaujímavý.

Fierce / Cause 4 Concern – Carrier / Bermuda (Quarantine) 2003
Na tejto doske ma hned zaujala kombinácia kvalitných producentov, od ktorých som si už dlhšiu dobu nič nekúpil. Track Bermuda, ktorý sa nachádza na A strane ma nezaujal. Ide o klasický techstep podla cause 4 concern formulky, v podstate žiadny nový nápad. Občas sa pridá na niekeľko sekúnd filtrovaný vokálový cut, inak je tento track prázdny a rovný.
O niečom inom je však B strana a na nej titul Carrier, kvoli ktoremu som si vinyl kúpil. Úvod je podfarbený vocoderovou trancy-melódiou a pozvolna nastupujú bicie, aby v zápatí nastúpila fierceova klasická basová linka (spomente si na release &quotClimate” s matrixom). Bicie a letiaca basa robia z tracku skvelú dynamickú jazdu, ktorá má aj svoj jednoduchý príbeh. Po stoptime s filtrovanou trace melódiou už nepríde žiadna zásadná zmena, až na rôzne hračky s hlavnou basovou linkou (filtre, phaser), čo však nijako nezaostáva za kvlaitným spracovaním celej skladby.

Text: DJ LIXX (www.lixx.host.sk)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*