New Faces: DJ Mathias

1,Ako dlho už robíš el.hudbu?
Presne neviem, ale zhruba 4 roky.

2,čo používaš na produkovaniu(pc/hardware)?
Pentium 200 Mhz, 32 MB Ram, Sound Card – OPTi 930, Fruity Loops 3.0, Sound Forge 4.5

3,Aký je pracovný postup?
Najprv si nájdem dobré zvuky ktoré budú prislúcha mojej momentálnej inšpirácii, poprípade si ich spravím sám a potom spravím najprv jednu slučku čo vlastne bude aj vrcholom celého projektu a potom vymyslím ako sa k nemu pomaly dostat a potom z vrcholu pomaly klesa, čiže track nemôže stále stᝠna jednom mieste, musí sa „pohybova“ a by dynamický, aby ľudia na tom nezaspali a nestratili náladu na tancovanie.

4,čo ta pri produkovaní hudby najviac inšpiruje?
Hlavne je to vtedy keĎ prídem domov z nejakej akcie a v hlave si vytváram nejaké slučky ktoré potom vnesiem do stroja, ale vplýva na mňa aj prostredie lebo záleží na tom či celý deň som doma alebo niekde inde napr. v škole. Cez prázdniny je to úbohé. Velmi ma inšpiruje osobný štýl Maura Picotta ktoré s kamošom voláme „talianske techno“ a preto ma inšpiruje lebo keĎ sa doňho niekto zapúčúva tak zistí, že ten track má nejaký dej, akoby ste čítali knihu a niesú to len opakujúce sa slučky čo hlavne slovenskí DJi využívajú (nič proti nim).

5,Ako by si popíšal štýl ktorý produkuješ?
No tak to je tažké popísa lebo ani prirovna ho neviem k ničomu lebo si myslím, že robím úplne odlišný štýl techna než na ktorý sú hlavne slovenskí clubberi zvyknutí. Ale toľko o ňom poviem, že strašne rád robím také veci čo majú nejaké progressívne vyvrcholenie a fakt majú ten dej o ktorom som hovoril, čiže nedá sa pri ňom zaspa :-). Ale tvorím aj iné štýly než len techno lebo počúva ten istý štýl dookola nedokážem, a preto potrebujem aj iný štýl počúva, napríklad Drum & Bass, rád robím aj intro, ale v poslednej dobe skôr DnB.

6,Prečo práve tento štýl?
Lebo len v týchto štýloch sa dokážem vyži a uspokoji svoje uši :-), pri tejto hudbe cítim úlavu a samozrejme preto robím tieto štýly lebo ma bavia.

7,čo takto nejaký živý hudobníci, alebo iný hostia?
V poslednej dobe som o tom veľa uvažoval, že vo svojich projektoch by som použil vokály, ale nemám na mysli tie vokály čo ponúkajú rôzne sample cdčka, ale mám na mysli ozajstné vokály nahraté nejakým človekom live, ktorému môžem poveda, že čo má „zaspeakova“ ale pomáha mi aj v niektorých projektoch môj kamarát DJ Chris s ktorým sa pokúšame hlada niečo nového v tejto hudbe, niečo „revolučného“, ale to je dos ažké.

8,Plánuješ hudbu niekde vyda? Ak si vydal kde?
Je to môj veľký sen, aby som mal niekedy aspoň jeden track na nejakom vinyli, ale zatial sa mi nejako nedarí lebo zohna distribútora na moj štýl je dos ažké na Slovensku a da spravi vlastný label je dos namáhavé z finančnej stránky, takže zatial sen nechám snom, ale dúfam, že raz sa mi splní.

9,čo takto živý koncert?
Hmmm, no neviem, zatial som na to nemyslel lebo svoje projekty stále využívam na svojich DJ-ských vystúpeniach a zatial mi to takto vyhovuje.

10,Napíš mi niečo o tracku, ktorý mi pošleš(ako vznikal atĎ)…
Huuu, no dos tažké bolo vybra fakt tú naj z mojich projektov, ale podarilo sa. Viem o nej poveda len tolko, že bola produkovaná v programe Fruity Loops 3.0 s pomocou Sound Forge 4.5 , odfláknutá určite nebola lebo dos dlho som na nej makal, použil som v ňom svoje typické vyvrcholenie bez ktorého sa nezaobíde ani jeden môj projekt a dúfam, že sa bude lúbi všetkým tým ktorý majú radi „dejové techno“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*