Bicie a bassy 08 : Tlačová správa.

bicie ‘a’ bassy 08
12.04.2003
WAVE, Hlavná 121, Prešov

DJ Dus@n
/dnb.sk_senec/
Tento mladý DJ zo Senca hraje 2 roky. Začínal technom a skončil pri ľubozvučnom drum ‘n’ bass-e. Nevenuje sa len DJ-ingu, ale vo voľnom čase aj sám &quotniečo tvorí”. Produkuje už asi 4 roky a momentálne pracuje na jednom tracku, ktorý by veľmi rád aj prezentoval na verejnosti.
Počas svojho dvojročného hrania si stihol zahra v bratislavskej Galérii DUNA, na letnom BeeFree, DoubleDeckry X či na akciách v rodnom Senci.
Medzi svojich obľúbených producentov považuje Concord Dawn, Rhyme Time, Aquasky, TeeBee, Bulletproof, C4C, Omnitrio, Ram Trilogy a mnoho mnoho Ďalších. V jeho &quotkufri” môžte nájs vinyly obľúbených labelov ako RAMM, DSCI 4, Cyanide, Virus čí Black Sun Empire.

Nastasia.Vasquez_live
/prešov/
Pod týmto pseudonym sa neskrýva žiadna žena, ako by si to väčšina ľudí mohla myslie, ale mladý prešovský producent. Produkovaniu hudby sa venuje zhruba 3 roky. Začinal v programe FT2, neskôr to bolo Fruity Loops a nakoniec skončil pri Reason-e.
Muziku ktorú robí sa líši od Loop-u po Loop, od drum ‘n’ bassu až po downtempo. Ako sám vraví: &quotNemám žiaden vzor, skôr som vzorom sám sebe, vo vlastných predstavách…”
Veľmi rád si vypočuje muziku s ambientným fundamentom, melodický drum ‘n’ bass, Hip/Trip/-Hop, 2step, light jazz a podobné pomalé veci.
Na prvej prešovskej kompilácii MAGNET mu vyšiel aj jeden track pod názvom Steve Irwin, ktorý ma veľmi zaujímavý, &quotdžungľový” sound.

Rubbi5h
/prešov/
Tento skoro 18-ročný chalan taktiež z Prešova prešiel rôznymi hudobnými žánrami. KeĎ mal asi 10 rokov, prudko ho (vĎaka jednému človeku…) zasiahli nahrávky &quotlegendárneho” Prodigy, Underworld, Orbital, Chemicals Brothers atĎ… Postupne to bol Portishead, Massive Attack, Amon Tobin, Aphex Twin, či produkcia Ninja Tune…
S tvorbou to bolo tiež podobne. Začínalo sa to industriálnym noizom či elektroindustriálnymi trashmi ala Nine Inch Nails so štipkou brightonských záležitosti, avšak teraz sa usadil v downtempových &quotzónach”, ale aj napriek tomu sa akýchkoľvek iných žánrov v produkcii a posluchu nebráni. Jeho tvorba je aj dos ovplyvnená 7-ročným hraním na klavír. Ako sám hovorí: &quotRovné i lámavé beaty sú si rovné, a gitary, klavíre so syntetizátormi tiež. Stále sa snažím privona k novým veciam.”
Na druhom pokračovaní CD prešovských producentov – MAGNET – mu výjdu tri veci: The Great Outdoors, Buck 8 a Exit.

DJ Orighami
/prosac_prešov/
Nápad a chu skúsi to za gramofónmi ho pochytila niekedy koncom novembra 2001. Krátko na to, si kúpil &quotojazdené” gramofóny a zopár prvých vinylov. Stal sa členom prešovskej dnb crew – Prosac.
KeĎže v Prešove okrem techna a housu, sa drum ‘n’ bass &quotvyskytoval” len ojedinele, v polovici augusta 2002 sa spolu so svojou sestrou Kiarou a za pomoci klubu WAVE rozhodli usporadúva malé drum ‘n’ bassové večery (bicie ‘a’ bassy).
Orighami obľubuje skôr ľahko stráviteľný drum ‘n’ bass a vokálové &quotspievanky”. Medzi jeho obľúbencov patrí napr. Ant Miles, TeeBee, Danny C a mnoho Ďalších…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*