Rozhovor: Little Loui

01. V Martine nehráš prvý krát čo a sem opä privádza?
Loui: Hlavne veľmi príjemní ľudia, príjemne prostredie a perfektne publikum ktoré je jedným z najlepších na Slovensku. Mimochodom na Letnú party Nočné vlny fest mam perfektné spomienky !!!!!! 100%

02. Aká bola tvoja cesta za gramofóny a kto a najviac ovplyvňoval pri tvojich začiatkoch a kto teraz ???
Loui: Ako Dj som začal hra ešte niekedy v roku 1985 na strednej škole, samozrejme iba z audio kaziet. Po prvý kra som si kúpil gramofóny značky Technics v
roku 1991 a od vtedy ich mam prilepene ku dlaniam a nie a nie sa ich zbavi. Medzi ľudí, čo ma najviac ovplyvnili patria hlavne slávni slovenský Dj-i :
H.Tomko, J.Loderer a J.Sloboda. Teraz sú to hlavne anglický dj-i a producenti : Sasha, J.Digweed, H.Cattaneo, S.Kleinenberg, D.Seaman, Deep Dish, A.Pappa, s ktorými som už mal tú možnos vystupova.

03. čo je pre teba najdôležitejšie pri práci DJa ???
Loui : Maximálna sústredenos počas hrania, sledovanie vývoja setu, ktorý na živo vytváram a hlavne reakcia ľudí. Potom to už ide samo !

04. čo si myslíš o slovenskej elektronickej tanečnej scéne, čo sa týka originality? Myslím tým, má Slovensko možnos ovplyvni už tak vyspelý elektronický svet ???

Loui : Myslím si že sa vyvíja na celkom slušnej úrovni, i keĎ je veľmi ovplyvnená ekonomickou situáciou a tým i množstvom dobrých klubov. Na Slovensku je veľa šikovných
ľudí, spomeniem iba tých, ktorých poznám : Tomáš Haverlik, M.Haberland, ktorí si už vydobyli rešpekt i za hranicami Slovenska.

05. často aj ty hrávaš mimo územie Slovenska. Kde sa Ti hráva najlepšie, a na ktoré noci máš najkrajšie spomienky?
Loui : Veľmi často hrávam v čechách, MaĎarsku, ale i v iných krajinách strednej Európy. Medzi moje najlepšie noci a kluby patrí Paradox, Industry, Fabrik v čechách, Pacha, Home, Extreme v MaĎarsku, Arzenal, Unique, Extreme na Slovensku a samozrejme dokonalá Martinská noc House desti Nation a už spomenutý letný festival.

06. A čo náš maĎarský hos, povieš nám niečo aj o ňom?
Loui: Dj Bird je mojim dlhoročným známym a priateľom. Pozývam si ho čoraz častejšie na svoje večery a cesty, pretože hrá podobný hudobný štýl, má dobrý vkus a vie veľmi dobre narába s obecenstvom. No teším sa aj na Petra Píša , DJ aka Pishko, ktorý ma svojím minulým vystúpením príjemne prekvapil.

07. Máš prichystané nejaké &quotprekvapko” pre svojich priaznivcov?
Loui: Myslím si, že ľudí prekvapím na každej párty. Nepotrpím si na žiadne výstrednosti, ale zato prinesiem so sebou novú hudbu a produkciu, čo je v mojom postavení Dja pre skvelú party to najdôležitejšie.

text: Peter Pish

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*