Colin Dale : Rozhovor.

01. Si jedným z najdlhšie hrajúcich anglických djs, to znamená že poznáš tanečnú scénu u vás doma prakticky už od jej počiatku. V súčastnosti sa objavili práve správy o kríze tanečnej scény v Anglicku. Aký je tvoj názor na tento problém ???
Áno, dá sa poveda, že je kríza. Ale nie kríza tanečnej scény, ktorá by sa týkala klubov, ale skôr by som povedal, že sú to nahrávacie spoločnosti ktoré prežívajú krízu. Londýn má veľmi dobré kluby ktorým sa darí dobre.

02. Jedným z najúspešnejších londýnskych klubov je Fabric, ktorý sa zameriava na tech house s prvkami undergroundu a drum n bass. Myslíš že nastáva doba tech housu ???
Jednoznačne, pretože tech house je tá pravá undergoundová house music a myslím, že ňou vždy bude.

03. Pracoval si aj v rádiu Kiss FM, ktoré sa dá dnes považova za legendu. Akú úlohu v tvojom profesionálnom živote zohrala práca v tomto rádiu ???
Nuž, začal som tam pred 18 rokmi.. pracoval som tam ako DJ a ako organizátor, teraz už mám novú vlastnú show. Práca v Kiss FM mi veľmi pomohla. Predtým ma nikto nepoznal a Kiss FM mi pomohlo dosta moje meno do povedomia

04. Colin Dale je však aj producent. čo ti prináša väčšiu rados, djing alebo produkcia hudby ??? Ako myslíš, že je dôležité vzájomné prepojenie týchto dvoch vecí ???
Ja milujem oboje.. Milujem dj-ing pretože som s ľuĎmi, vidím ich reakcie.. Takisto milujem produkciu, pretože mi dáva možnos robi moju vlastnú hudbu. Niekedy strávim produkciou 12 hodín denne. Oboje sú rozdielne a dôležité.

05. čo nového v rámci produkcie môžeme od teba čaka ???
Áno, pracujem na produkcii, v marci vyjde nový mixovaný album a v lete 2 nové platne, momentálne som veľmi zaneprázdnený produkciou.

06. Ktorí dji a producenti a v poslednom čase najviac oslovili ???
Dj Warrio, Pacou, Laurent Garnier, Derick May, Terry Francis

07. Na Slovensku a v čechách hrávaš pomerne často. Ako sa ti páči tunajšia tanečná scéna ???
Minulý týždeň som bol v Prahe v Roxy. Bolo tam skvele, super hudba, ľudia sa skvele zabávali. Na Slovensko chodím takisto rád, ľudia sú tam veľmi svieži. Je to tam jedinečné.

08. Na ktorom mieste na svete sa ti najlepšie hráva ??? Ktorý klub je pre teba najlepší ???
Určite Fabric. Je tam skvelý zvuk a je to môj domov. Žil som v Londýne veľa rokov.. (Colin sa momentálne sahuje z Londýna do Francúzska – pozn.red.) Ďalej je to Open house v Paríži, ktorý je akoby &quotFabric-om v Paríži” Musím poveda, že v klube Extreme sa cítim tiež veľmi dobre a teším sa tam.

09. čo robíš vo voľnom čase, keĎ sa nevenuješ hudbe ???
Nič! Môj život je len hudba. Nepozerám TV, nemám žiadne iné koníčky, len hudba! Ja som závislý na hudbe!

21.02.2003 ExExtreme Bratislava
LONDON CALLING

Colin Dale (abstrakt records/london/uk)
Pappi, Dodo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*