Kráľ temného techna prichádza

Nezapomněli jste na datum 16.11.2008? To je dobře, protože poslední letošní Techno Masters budou stát za to. Kdo vám zahraje v pardubickém Ideonu se dozvíte právě teĎ…

Joey Beltram
Hlavní hvězdou třetího pokračování Techno Masters, především co do světového věhlasu a přínosu techno kultuře, bude bezesporu američan Joey Beltram. Vzpomínám si, jak jsem na začátku své kariéry někdy v roce 1995 dostal maxisingl „Forklift“ a vúbec se mi v té době nelíbil. Přišel mi příliš tvrdý a temný, stejně tak jako celé LP, které vyšlo zanedlouho. Nakonec jsem si tyto desky zaarchivoval hlavně kvúli pěknému obalu. Uplynulo pár let a při pravidelné přípravě na jedno z vystoupení jsem narazil na tuto desku. A bylo posekáno. Její sound mě zcela zasáhl a doslova pohltil. Od té doby jsem ji nevyndal z kufru, vozím ji sebou přes deset let a pravidelně hraji. Joey Beltram za těch více než osmnáct let, co spatřila světlo světa jeho první deska, ani trochu nepolevil, naopak svou laku drží stále hodně vysoko. Usiloval jsem o jeho booking několik let a po vysilujícím dlouholetém snažení se mi Joeye podařilo zabookovat na festival Svojšice v roce 2007, kde byl jeho výkon hodnocen jako nejlepší. Od té doby dostávám mnoho e-mailú a vzkazú se žádostí o jeho opětovné vystoupení. Po roce a púl budete mít podruhé možnost slyšet tohoto newyorčana v jeho strhujícím energickém techno setu, plném melodií a groovy zvukú.
http://www.myspace.com/jbeltram

CJ Bolland

Když jsme s Markem Nespěchalem, který spolupořádá Techno Masters, mluvili o line-upu na tento díl, chtěli jsme dát dárek především všem pardubičákúm. Asi byste těžko hledali většího oblíbence v pardubickém kraji než je CJ Bolland. Několikrát vystupoval na festivalu Summer of Love i dalších akcích a Pardubice jsou podlě podle něj jeho druhé nejoblíbenější místo na světě. Já sám jsem CJe Bollanda viděl poprvé na festivalu Tribal Gathering v německém Mnichově v roce 1996. Vystupoval na hlavním pódiu společně s Orbital, Chemical Brothers, Carlem Coxem, Laurentem Garnierem, Gayle San a dalšími. Tehdy předvedl úžasné live vystoupení a já si vzpomínám, že jsme s kamarády skákali metr vysoko po celou dobu. Jeho sound byl raveový, velmi tvrdý a odkazoval na prazáklady rave kultury. Od té doby ho sleduji a dodnes jeho LP „Electronic Highway“ považuji za jednu z nejzásadnějších techno desek všech dob. Belgičan CJ Bolland se tedy vrací do Pardubic a přijíždí se vzpomínkovým setem, který bude mapovat velkou část jeho hudební kariéry od doby, kdy poprvé navštívil čR.

www.cjbolland.com

A.Paul

Základním konceptem Techno Masters vždycky bylo představit i umělce méně známé. A to zejména ty, o kterých si myslíme, že o nich ještě uslyšíme. Tentokrát padlo naše rozhodnutí na portugalského harcovníka A.Paula, blízkého spolupracovníka a kamaráda Cisto Ferreiry aka The Advent, přičemž pro oba je typické energické techno s pořádnou basovou linkou a strhujícími nástupy. A.Paul vydává a hraje techno přes patnáct let a přesto se v naší zemi ještě nepředstavil. Jeho diskografie čítá neuvěřitelných 14 LP desek, 131 vydaných EPček, přes 40 remixú pro kamarády a kolegy, jako jsou např. The Advent, Eric Sneo, Christian Fischer a další. Vydal také 12 mixovaných kompilací, z nichž nejzajímavější je oficiální mix pro světoznámou taneční akci „I Love Techno“ z roku 2002. V listopadu v Pardubicích múžete čekat rovné, rytmické techno, podpořené hutnými basy. A.Paul je umělec, kterého pasujeme na černého koně třetího dílu Techno Masters a věříme, že jsme jeho pozváním udělali radost všem technařúm, kteří mají rádi nové a neokoukané tváře. My už se těšíme, co vy? www.myspace.com/djapaul

Marko Nastiæ

Posledním z řady zahraničních umělcú, nikoliv však co do významu, bude DJ, který již zahrál na prvním díle Techno Masters, a to rovnou svúj životní set. Marko Nastiæ je kamarád a skvělý člověk, který každou párty promění na pořádně rozjetej mejdan. Rozesmátý srb s image italského gigola, druh „mafioso“, objel za posledních několik let doslova celý svět a posledním kontinentem, který mu odolává, je Austrálie. Jeho groovy techno, se kterým přijede do pardubického Ideonu, si oblíbili boys&girls na celém světě a proto je Marko stále žádanější a húře dosažitelný. A proč padla volba znovu na něj? Protože si o vystoupení „Narka Mastiče“ často píšete a především proto, že svým milým přístupem a talentem pro neformální atmosféru dokáže odlehčit a prozářit celou akci.

Line-up Techno Masters je tedy na světě a jsme zvědavi jestli se vám líbí. Své názory, podněty a rady nám pište na info@djagent.cz, těšíme se na ně.

www.technomsaters.cz

Agent, Marek Nespěchal

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*