BBARÁK # 61 + CD Orion – Teritorium remixy

Pak vám víkendové kalby, probíhající na v neděli dávno zapomenutých místech museli připadat jako večer u chaty v jezerní roklině, při srovnání s mecheche na apartmá 433. Pro realitu. I tak jsou ale naštěstí věci, na které je spoleh – od středy 4.dubna na vás čeká ve vašich oblíbených shopech a na pultech vašich oblíbených trafik BBARÁK # 61. 84 stran hiphopu, Orion na titulce a jeho nové sólo CD Teritorium remixy jako CD příloha. Udělej haló pro dnešní menu.

Speciality:
DISGRAFIX
aka 201 gang z Mikulova – El’Nino, Allezio a DJ Chocolatic. Jestli jste nevěřili, že po devíti letech, 4 klipech a jednom obalu na vinyl opravdu dotáhnou i své CD, bylo nás víc. Ale nakonec tady je a jmenuje se Zakázaný ovoce. Proč ale rapují slovensky? A zvl᚝ jako Rytmus? A jak to mají s tou ulicí?

JAY DIESEL + DJ OPIA – D.O.P.
Kunny už má třetí jméno, v rapu se cítí &quotjako chrochoj v bahně”, ale deska zatím žádná ale desku zatím žádnou. S albem to loni v létě nevyšlo kvúli bouřce, fanouškúm místo toho jako omluvu přváží kamioňácký mixtape, kterému stejně jako novému projektu s Opiou – D.O.P. nestojí nic v cestě, kontroluj diesel power

MARKO
tak kdo to vlastně je? Štve ho, že všichni znají lépe jeho hosty – Oriona, Rytmuse, Vece, Sokola, než jeho … nebo je to splněnej sen muzikanta, za kterého mluví jen jeho muzika? A nezanikne ve všem tom „Kdo, kde, odkud?“ že je deska Velmi nebezpečné známosti velmi solidní LP?

SWOLLEN MEMBERS
kanadský hurikán Madchild, Prevail a Rob The Viking se prohnal Prahou a připomněl, jak dobrá tahle parta je. Navíc Madchild Ondrovi přísahal, že z „té pravé cesty“ už Swollen nesejdou. Fakt, si to přečti sám.

THE TERMANOLOGY
časopis The Source o něm tvrdí, že múže být lídrem nové školy v New Yorku. Má na to?

YOUNG BUCK
jižní spojka G-Unit má právě venku nové LP Buck The World. Co už má všechno za sebou Buck, který bránil vidličkou Dr.Dreho na Vibe Awards a co ho teprve čeká?

BUSDRIVER
právě mu u Epitaph vyšlo šesté LP, které komentoval slovy: „Dělám hudbu, o které jsem přesvědčen, že za poslech stojí, jinak bych to nevydával.“ O první púlce je asi přesvědčen každý rapper, druhou by řekl málokdo. Jaký tedy vlastně je tenhle podivín, co se fotí se sovou?

RAEKWON / GHOSTFACE KILLAH
Wu-Tang saga pokračuje. Jeden z nich byl nedávno v Praze, kde potkal své skalní i ty, co po něm házeli pivem. Ptali jsme se ho ale hlavně na Only Built 4 Cuban Linx 2 – prý v létě. A proč ten druhý ani po dvou krutých deskách během jediného roku nepatří mezi nejuznávanější rappery ve hře?

KNÍŽKY
březen – měsíc knihy, proč si o nich nenapsat v dubnu? Ó ano, i v pouličním hiphopu se píší knížky. Jaké? Atlasy kecek, řetězú, studií, autobiografie… Knihy vydávají mrtví rappeři i jejich maminky, vychází toho fakt dost, budete se divit.

B.G.
Baby Gangsta toho stihl za svou nedlouho kariéru už celkem dost – byl na labelu Cash Money, byl členem Hot Boys, beefoval s bývalým parákem Lil’ Waynem, vymyslel termín bling bling, byl závislý na heráku… Jak to všechno ustál?

BLACK MILK
Detroit a jeho nová naděje – produkuje i rapuje a oboje solidně. Kdyby jeho bubny nebyly Oukej, asi by si je nebral Pharoahe Monche. A kdyby nebyl pro spoustu lidí „nový Dilla“, nebylo by okolo jeho desky Popular Demand takové haló, ne?

ORION
proč vznikl projekt Teritorium Remixy? a) Teritoria jsou vyprodaný. b) Došli prachy. c) Ori chce vyburcovat Klokany ke skoku do první ligy. A je správně, samozřejmě. Vorel je vtipnej, fakt, že má ve třiceti bestofku bere s úsměvem a chystá další projekty, i když s tím Karlem Gottem prý spíš ne, nebo?

Hotovky:
NOVINKY
zahraniční, domácí, video novinky, přímo z kotle vobrovskej pozor – Rugged Intellect

VE STUDIU S…
Tafrobem, který chce s novým albem všechny překvapit a asi fakt zásadně, když se deska bude jmenovat Není co ztratit

DE LA EUROPA UK
veterán britské scény Blade po letech trvající bitvě proti všem pověsil svúj nabroušený mikrofon definitivně na hřebík. Provede nás svou cestou a zkusí vysvětlit proč se dostal na její konec.

DE LA EUROPA FRANCE
Sefyu – jeden z největších objevú roku s šestkou na konci. Fotbalovou kariéru (chodil do výcvikového centra Arsenalu!) ukončilo zranění, tu rapovou nezastaví nikdo a nic. Necelé dva roky po hitovce &quotLa Vie Qui Va Avec” přichází s reedicí svého zasloužile velmi respektovaného alba Qui Suis-Je ? plným otázek a ruského přízvuku.

DE LA DEUTSCHLAND
je sice z rakouska a je na to prý hrdý (i když do své rodné hroudy a jejích vidle podmínek prudí), ale když ho Bushido upsal na svúj label Ersguterjunge, zařadil se Chakuza do deutsch rap bundes ligy. Jeho první LP City Cobra právě vychází a jestli na to má, se ukáže brzy.

BACK IN BLACK
talentovaný pianista, fenomenální skladatel a především kapelník jednoho z nejlepších orchestrú všech dob – Duke Ellington

RHYTHM AND BLUES
Musiq je zpátky se čtvrtým albem a do svého jména si zase vrátil „Soulchild“, které předtím vyhodil, protože se necítil dost dobrý… Když je teĎ se sebou spokojenější, dělá ještě lepší muziku?

JAH LIVE
v polovině května se do Prahy chystá jamajská ikona, ohnivý Fireman Capleton. Muziku dělá skvělou, jak je to ale s jeho kontroverzním léčení ohněm a už jde o politiku nebo homosexuály? Přečtěte si jeho rozsáhlý profil a udělejte si obrázek sami. A naživo múžete v Praze ochutnat i další partu – o měsíc dřív sem z Londýna dorazí Ragga Twins, představíme si tedy i je.

ABSTRACT SCIENCE
nahráli asi nejlepší remix i mix CD všech dob s tím nejjednodušším možným vybavením, mají vlastní kapelu, mají vlastní rádiový pořad, mají vlastní klubovou noc, vlastní svúj vlastní label, pomohli vyvinout software, kterým se koncert mění v audiovizuální zážitek a říkají si Coldcut.

WAX
battlí již od osmdesátých let, má doma světový titul, býval členem Scratch Perverts, stejně jako členem kapely Morcheeba – First Rate. Hey DJ – Hanz-Fu

GRAFF
legal walls

SNEAKER ADDICT
Adidas ZX

SNB
Chiquitas Jam, aneb girl power na sněhu

ŽIVÁčE
Cut Chemist, Scratch – WWW, Kaidžas & DJ Lucco, Swollen Members, Tina

RECENZE
Evidence, Bow Wow, Public Enemy, Mos Def, Ultramagnetic MC’s, The RZA Presents, Mathematics Presents, …
Affro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*