Profil: EOST

THE ECSTASY OF SAINT THERESA: Slowthinking

Konečně! čtvrté album jedné z nejrespektovanějších domácích skupin The Ecstasy Of Saint Theresa právě vychází. Jmenuje se Slowthinking a nabízí nápaditou a velmi inspirativní hudbu, v níž se snoubí zvuk živých nástrojú s elektronickým šumem a ruchem.
Podle zpěvačky Kateřiny Winterové a multiinstrumentalisty Jana P. Muchowa je novinka v porovnání s předchozí nahrávkou In Dust 3 čistší a zvukově záměrně &quotprázdná”. časopisu Ultramix Jan Muchow dále prozradil: &quotZvuk Slowthinking je přirozenější, víc přírodní… V poslední době jsme čím dál víc otrávení ze všech hudebních standardú. Proto jsme se jich snažili vyvarovat. Typický zvuk Extáze je v tom, že je netypický. Kdybych chtěl náš typický zvuk nějak definovat, chtěl bych, aby definice zněla právě takhle. Protože není nic nudnějšího, než typicky znějící kapela.”
Hudební časopis Report desku charakterizoval slovy &quotvýjimečná nahrávka přesahující rozměry současné domácí scény”. Také v Právu si všimli, že &quotEcstasy Of St. Theresa zústává jednou z našich nejzajímavějších skupin”. Podle tohoto deníku skupina vytvořila &quotpřekvapivě úspornou až minimalistickou sbírku, která odkrývá kouzlo pomalu plynoucího času”.
&quotJe to tichá deska, která se musí poslouchat nahlas,” tvrdí svorně Winterová a Muchow.
Album, které spoluprodukoval Dušan Neuwerth podepsaný pod úspěchem kapel Kryštof či Tata bojs, vznikalo tři roky a podílela se na něm řada zajímavých hostú: rapující Sifon z legendární hiphopové formace WWW, Tadeáš Mesany (kontrabas), Lucy Fillery z Deep Sweden (cello), pánové Jan Veverka a Martin Plachý (dechy) nebo elektronický objev loňského roku Floex (klarinet).
Desce předcházel singl I’m (Not Really) Optimistic, ke kterému vznikl ve studiu Eallin Animation netradiční animovaný videoklip. Režie klipu se ujal Tomáš Luňák.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*