HRAD 05 BECKOV : DJ LADIDA / CZ

Kráľovná českého techna!

Ladida je prvou českou ženou za DJským pultom.
Trojgramofónová kúzelníčka predstavuje svoj dynamický elektronický sound s perkusívnymi elementmi a organickými plochami, ktorý je dnes veľmi vyhľadávaným nielen po celej republike, ale predovšetkým po celom svete. Ladida je tiež dnes už veľmi uznávanou producentkou. Úspech jej producentskej dráhy tkvie hlavne v jej rozsiahlom hudobnom spektre, dlhoročných skúsenostiach a jej posledné tracky s veľmi inovujúcim zvukom hrajú i tí najlepší svetoví techno DJs.
Precestovala už Európu, Severnú Ameriku, Áziu i Austráliu a vyváža svoj unikátny pražský zvuk do stále sa rozpínajúceho sveta techna.

V životě La.Di.Dy hrála hudba významnou roli již od ranného dětství. Tři roky navštěvovala hudební školu a školu latinsko-amerického tance. Nejdříve ji však zaujalo něco uplně jiného. Ve svých pouhých sedmnácti letech byla známa jako mezinárodně uznávaná modelka. Kolem roku 1995 se seznámila s majitelem obchodu s deskami s názvem Delirium v Zurichu, který v ní znovu rozdmýchal její hlubokou lásku k hudbě. V tomto období byl otevřen v Praze první techno klub a, jak poznamenává sama Linda, byla prostě ve správnou dobu na správném místě. Díky tomu mohl leckdo obdivovat v Radosti FX za gramofony českou princeznu s neuvěřitelným charismatem. V klubu hrávala od samého začátku s dobře známými DJs jako Jeff Mills, Carl Cox, Westbam, Marusha….a díky tomu mohla rozvíjet svúj osobitý, precizní styl, kterým oslnila mnoho špičkových hvězd klubové scény. V roce 1996 byla pozvána do Mayday v Německu a mohla zde díky tomu prezentovat svou podobu energetické funky techno hudby hrané na tři gramofony. Známý elektronický mág ” Frontpage ” ji označil za nejlepší mezinárodní DJský objev roku 1997 od té doby hraje na všech ročnících Love Parade. Ve stejném roce začala se svými prvními producentskými projekty – vydala dvě E.P. a album na vlastním labelu ” Lasergirl ”
La.Di.Da je od roku 1997 členem mezinárodní umělecké agentury Jackfruit, která ji podporovala svými akcemi ve Francii, Belgii, Itálii, Chorvatsku, Rakousku, Španělsku, Norsku, USA…. včetně residencí v klubech Oxa a Sensor ve Švýcarsku. Roku 1998 sepsala La.Di.Da smlouvu s hlavním labelem London Records / ffrr, ale umělkyně a label měli rozdílné názory ohledně její hudební produkce, proto během následujících dvou let bohužel nedošlo k vydání žádného alba. Díky vynikajícím ohlasúm z klubú a z rúzných evropských festivalú mohla vystavět svou pozici jako mezinárodně uznávaný dj. Po vydáním ” Mundo E.P. ” na labelu Mueller Records v roce 2001 opět získala srdce a samozřejmě místo v kufřících mezinárodní DJské elity. Deska se stala jedním z nejúspěšnějších počinú zmiňovaného labelu a skladba ” Lifemaster ” se stala součástí mnoha DJských kompilací jako např. ” Essential Underground “, ” Marusha – Non Stop?, ” Dance Valley 8?, ” John Acquiva Mix CD a ” Amnesia – Get Into Summer 2002?…atd.

Vybrané akce:
– Mayday, Německo
– Nature One, Německo
– Streetparade, Zurich, Švýcarsko
– Danube Rave, Linz, Rakousko
– Love Nation, Vienna, Rakousko
– Waterworld, Německo
– Sunstage Festival, Rimini, Itálie
– Lovestern Galactica, Berlin, Německo
– South West Music Conference, Texas, USA
– Lava, Berlin, Německo
– Mayday, Polsko
– Reincarnation Parade, Hannover, Německo
– Streetparade, Sofia, Bulharsko
– Union Rave, Dusseldorf, Německo
– Loveparade, Berlin, Německo
– Creamfields, Velká Británie
– Creamfields, čR
– Midem, Cannes, Francie
– Pulse Open Air, Německo
– Sommersafari Open Air, Německo
– Awakenings Festival, Amsterdam, Holandsko
– a mnoho dalších

Vybrané kluby:
– Tresor, Berlin, Německo
– Electric Delicate at Nachtwerk, Mnichov, Německo
– Ultraschall, Munich, Německo
– U60311 Frankfurt / M., Německo
– Ozone Nagoya, Japonsko
– Womb, Tokyo, Japonsko
– Amnesia, Bavans, Francie
– Club Tunnel, Petrohrad, Rusko
– Metro, Alicante, Španělsko
– Locomia, Albufeira, Portugalsko
– Casino, Berlin, Německo
– Pacha, Budapeš
– a mnoho dalších…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*