EXITMANIA

Headlinermi sú: d.j. roka 2004 Michael Burian (Electromajk) a známy pražský d.j. Vectif. Po ich boku bude
stᝠresident Exit clubu d.j. Dexter.

SOBOTA 30.7.2005
E X I T C L U B
Mäsiarska 8 , Košice

E X I T M A N I A 3

MICHAEL BURIAN / ELECTROMAJK /
VECTIF
DEXTER

Vstupné
do 22:30 – 69 Sk
po 22:30 – 89 Sk

MICHAEL BURIAN

Style: (groovy techno, techno house, progressive)
Tento otevřený člověk ušel za uplynulé roky dlouhou cestu, aby se stal jedním z nejpopulárnějších středoevropských DJs. Jeho sexy sound, ale nyní zní na parties napříč Evropou.

Michaelova DJská kariéra začala již v jeho 15 letech, když ho poprvé bookovali na školní vánoční besídku. Velmi brzy objevil krásu elektronické hudby a začal se rozhlížet dále. Po střední škole, když vystřídal několik zaměstnání, pochopil, že jeho budoucnost je spojená právě s touto hudbou. Jeho první kroky zamířily k produkování vlastních parties a do bookingu. Toto období mu přineslo popularitu nejen jako promotérovi, ale začíná se také čím dál tím častěji objevovat za gramofony pod jménem Electromajk.

V té době Michael připravil několik úspěšných CD např. pro label Nextera to bylo CD Evolution Beat a nebo jedno z nejúspěšnějších mix CD pro ěasopis Tripmag CD Trancing .

Se jménem Electromajk je v jeho životopise spojeno několik úspěšných let, které korunoval vítězstvím v anketě Techno.cz a Tripmag &quotCzech Dance Music Awards”, kdy se stal českou DJskou jedničkou pro rok 2001. Michael se stal pravidelným hostem na největších domácích parties a festivalech, ale rychle si ho všimli i v zahraničí, kde se stále častěji objevoval na prestižních akcích jak v UK, Německu, Polsku, ale také v MaĎarsku nebo na Slovensku.

Protože jeho pseudonym Electromajk byl v cizích jazycích často komolen, rozhodl se k netradičnímu kroku. Opustil tuto zavedenou značku a vrátil se ke svému civilnímu jménu Michael Burian. Michael zároveň spojuje svou kariéru s Bookingem JPA, který je součástí agentury JPA Group, která v čechách organizuje pravidelně prestižní akce v čele s Creamfields CZ.

Michaelovi ale nikdy nestačilo stát se pouze DJem. Již od samých počátkú jeho kariéry pracuje na své vlastní hudební produkci. Prvním výrazných úspěchem se stává single Orgasmiczech, který Michaelovi otevírá dveře do prestižního berlínského labelu MFS , kde napříště vydává svou tvorbu. Hned další single, který mu vychází na nově vzniklém labelu Flesh pod názvem &quotBlow Me / Hotmale” se stává klubovým hitem a v anketě CDMA 2002 získává 1. místo mezi domácími singly. Zároveň single putuje do celosvětové distribuce a získává kladné ohlasy nejen od recenzentú, ale i od dalších DJs, kteří ho zařazují pravidelně do svých setú, jako i nejlepší světový DJ pro roky 2002 a 2003 DJ Tiësto. V roce 2003 vydává pro značku Flesh mixované CD &quotTender young flesh” . Německá divize Universal music zařadila singl hotmail i na svou kompilaci.

Hned další single, který mu vychází na nově vzniklém labelu Flesh pod názvem &quotBlow Me / Hotmale” se stává klubovým hitem a v anketě CDMA 2002 získává 1. místo mezi domácími singly. Zároveň single putuje do celosvětové distribuce a získává kladné ohlasy nejen od recenzentú, ale i od dalších DJs, kteří ho zařazují pravidelně do svých setú, jako i nejlepší světový DJ pro roky 2002 a 2003 DJ Tiësto. V roce 2003 vydává pro značku Flesh mixované CD &quotTender young flesh” . Německá divize Universal music zařadila singl hotmail i na svou kompilaci.

S příchodem roku 2004 otevírá Michael novou kapitolu ve své kariéře. Ukončuje svou rezidenci na nejoblíbenější party let 2001 a 2002 – ZEN @ ROXY Praha a ve stejném klubu uvádí svúj nový klubový projekt VISAGE. Michael je nejen rezidentem této party, ale je jejím tvúrcem. Tento projekt představil Michaela tak, jak cítí hudbu – prolínání stylú, progresivní zvuk a hosty, které si zve z celého světa.

Na začátku roku 2005 byl Michael oceněn tou nejhodnotnější cenou Dance Awards a to DJ roku. Také jeho rezidentní noc Visage v pražském klubu Roxy se stala podle Dance Awards Klubouvou party roku.

V květnu 2005 vychází Michaelova další deska. Věnoval ji Praze a tak má název Praha E.P. a obsahuje tracky Praha, River a Metro. Již před jejím oficiálním vydaním ji do svých setú zařazují top djs z celého světa, například Paul Van Dyk.

K tracku Praha byl natočen i první Michaelúv videoclip, který se dostal do vysílání mnoha hudebních stanic např.: Óčko, Viva, MTV,…

Nová deska Michael Burian – Praha E.P. vychazí u německého labelu Circle music.

Michalúv kalendář je v poslední době plněn mnoha zahraničními bookingy mezi ty nejzajímavější určitě patří například:

Creamfields Prague 2002, 2003, 2004
Creamfields Liverpool 2002, 2003, 2004
Ibiza, Cream Amnesia
Turnmills London, Gallery nights regularly
Loveparade Mexico 2004
Abraxas festival, Luxemburk
Roxy Prague residency Visage
Capital club New Delhi, Indie
Bombay, Indie
Mayday Hungary
Warsawa, Prague, Bratislava Be dj party
Electric Kingdom, Berlin
Valkana Beach festival Croatia
Paul Van Dyk& Michael Burian, Praha T mobile arena
Armin van Buuren & Michael Burian, T mobile arena
Tiesto & Michael Burian, T mobile arena
Nature One 2005 – Germany
Nature One 2005 – Polsko
a další (pro aktuální listing www.michaelburian.com)

D.J. VECTIF

DJ Vectif je jedním z největších talentú současné pražské underground houseové scény. Dnes hraje především deep/tech-tribal house založený na perkusivní rytmice a silných basových linkách. Od svého prvního vystoupení v roce 1998 se postupně propracoval mezi naprostou českou elitu.

Jeho sety múžeme pravidelně slýchávat ve všech pražských klubech, několikrát vystupoval v Roxy, v roce 2000 byl residentem party PROZAK v klubu Radost FX, slyšet ho mohli i návštěvníci klubú Mecca a Paradogs.

Pravidelně vystupuje v klubech po celé Ceské Republice a během své kariéry si stihnul zahrát po boku takových jmen jako jsou Danny Rampling, Eddie Richards, Asad Rizvi, Phil Perry, Colin Dale, Nathan Coles, Nils Hess, Linus, Alex Dean aka Souldoubt, ale i progresivnějších djú jako Sander Kleinenberg, Corvin Dalek, Jay Chappel, Jaydee, Mijk van Dijk, Space DJz, Marco Carola, Nicky Holloway aj. Kromě dýdžejingu je Vectif velice aktivní i jako promotér. Je zakladatelem dnes již legendárních parties na KC Karlov v Benešově u Prahy. Pod jeho taktovkou zde proběhly akce Plastic Dreams, Fabric vs. The End a Amazing Party. Poslední akcí, na které se v Benešově podílel, byla party Pepsi Sound System.

Přes všechno pracovní vytížení si byl Vectif v letech 2000-2001 schopen najít čas moderovat společně s Chrisem Sadlerem radio show VINYL VIBRATIONS na Radiu Vox 95.3 FM, každý pátek od 18 do 20 hod, v repríze pak v neděli od 21 do 23 hod. I přes krátkou dobu své existence byl pořad zvolen jako jeden z nejlepších radiových pořadú v české Republice za rok 2001 podle prestižní ankety časopisu Tripmag. Na konci roku 2000 Vectif také pracoval jako moderátor pořadu Ultramix, který se zaměřoval na taneční hudbu a kulturu u nás a vysílala ho TV 3.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*