Hradhouse 2005 – Rozhovor

1. Ahoj Philippe, v poslední době hráváš v čR docela často. Jak se ti líbí české akce a jaké odlišnosti vnímáš mezi českou a rakouskou scénou?

No, rozhodně v čR nejsem tak často jako některé roky mezi 1998 – 2002. To bych řekl, že jsem rúzně po celé čR býval až 20-krát za rok. Ale za poslední 3 roky jsem v česku byl tak 3-5krát za rok. Je to škoda, protože si u vás každé hraní velmi užívám, ale zdá se, že se tu scéna poněkud změnila.

Rozdíl mezi českou a rakouskou scénou … v současnosti už vlastně žádný rozdíl není. řekl bych, že Rakousko si v poslední době vede lépe. Připadá mi, že většina scény pracuje jakoby bez pravidel a respektu, nicméně stejně to před časem vypadalo v Rakousku. Každopádně jsem optimista a myslím, že se prostředí českého trhu také zlepší.

2. 13.srpna budeme mít příležitost poslechnout si tvúj set na Lucca stagei na festivalu Sony Ericsson Hradhouse. Jak se těšíš na toto vystoupení a co od tebe múžeme čekat?

Na Hradhouse se velice těším, protože je to jeden z posledních festivalú, který je dělaný s láskou k hudbě. Lucca a Pavel jsou mými dobrými přáteli již nějaký čas a jejich společnost mám rád! Na Hradhouse jsem již jednou hrál a bylo to úžasné. Takže doufám, že počasí bude stát při nás a všichni si akci hodně užijeme!

3. Jaký je tvúj názor na line up stage, na které budeš hrát?

Je to velmi kvalitní line up a mě hodně asociuje setkání přátel. S většinou z nich se dobře znám, jako např. s Cristianem a Davidem, kteří jsou vynikající hudebníci. A protože všichni hrají funky techno, myslím, že budu hrát hodně elektronicky, abych tam vnesl trochu jiné vlivy;-)

4. Na jakých dalších velkých akcích budeš letos v létě ještě hrát?

Na začátku července jsem hrál na The Carl Cox & friends Festivalu nedaleko Prahy, což bylo super, ale bohužel se špatným počasím. čeká mě hraní na Carl Cox & friends stagei na festivalu Global Gathering v Irsku, kam se také dost těším. Pak je tu velký festival s Underworld ve Vídni a Budapest Parade.

5. Vystupoval jsi po boku rúzných slavných DJs, jako Carl Cox, Marco Carola, Sven Väth, Chris Liebing ad. Je ještě někdo, s kým by sis chtěl zahrát, ale dosud jsi neměl příležitost?

Ve svém žánru jsem již měl příležitost zahrát si se všemi, které respektuji. Je sice ještě pár lidí, jako James Holden, Trentmöller, Dominik Eulberg, se kterými jsem ještě nehrál, ale díky své vytíženosti si myslím, že to brzy napravím;-)

6. Kromě zaplněného programu vystoupení se také pilně věnuješ práci ve studiu se svým kolegou Nicolasem Bacherem. Jaké jsou novinky v produkci?

Pracujeme na labelech Titanium a Supreme, které si vedou velmi dobře (distribuce NEWS Belgie). Kromě toho pracuji na 3 nových projektech s Active Music v UK, jehož činnost bude zahájena už brzy. Navíc k našim vlastním labelreleasúm ještě některé další věci dokončujeme a já pracuji na svém vlastním albu, které nebudu dělat s Nicolasem, ale s novým studio asistentem, abych získal nové vlivy pro múj sound.

7. Jaké releasy plánuješ v nejbližší budoucnosti?

Titanium / Arabescus (inkl. Cave & Hertz Remixes / Spilo002
Think Tank (with Johannes Heil) / Trouble Machine / MusicMan116
Titanium / Abudante (inkl. Cave Remix) / Titanium008
Felipe & Nicolas Bacher / Treangelis (inkl. Paco Osuna Remix) / Supreme004
Titanium / Big City Lights E.p. / Wet01?
Titanium / Outbreak (inkl. John Selway & Kabuto Remixes) / Titanium009
Felipe & Nicolas Bacher / Equinox (ink. Remix tbc.) / Pro – Active
Titanium feat. Dj Rush / Proton (inkl. Collins & Behnam Remix) / Titanium010
Think Tank (with Johannes Heil) / tba. / MusicMan1 – NEWS (2005)

8. Žijes ve Vídni. Jak vypadá tamější klubová scéna? Je hodně míst, kam vyrazit a jaké jsou nejoblíbenější hudební styly, které se v klubech hrají?

Downbeat, house a hip hop v poslední době převládají. Já hrávám pouze ve Flexu a občas si zajdu na drink do Passage. Protože skoro nikdy nejsem ve Vídni přes víkendy, takže toto mi přijde dostačující:-)

9. Jaký máš rituál, než na party začneš hrát?

Je toho hodně! Obvykle potřebuji tak hodinu na veškeré přípravy. Vybaluji si věci, zapojím final scratch a efekty, podívám se, jaký je soundsystem, prostředí klubu a lidi, dám si whisky coke a vodu, pořeším peníze a múžu jít hrát.

10. Na závěr prosím o tvou top 10:
1) Cocoon 5 Comilation
2) C&B / Kir003 Bootleg
3) Mike Hunt / Lick my window Bootleg
4) Hard & Cheap / Too late / GSR
5) Kiko & Gino’s / Good sluts factory / Gigolo
6) Mal Black & Dee Levense / Splinter / Electrade
7) John Dahlbäck & Steffan Lanzetti / Outside / Pickadell
8) Danilo Vigorito / Oron007
9) Trentmöller / Kink
10) Dominik Eulberg / Mabuse

Díky za rozhovor!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*