Oslávte 25 rokov Goldieho – Inner City Life a sťahujte nový remix zadarmo

31.8. to bolo presne 25 rokov , čo Goldie vydal svoj debutový album Timeless. Pri tejto príležitosti sa rozhodol spustiť svoju ‘Timeless Capsule’, webový portál kde môžete nájsť dosiaľ neuverejnený obsah ako rozhovory so spolupracovníkmi, archívne fotky a ďalší exkluzívny materiál. Web bude k dispozícií do konca roku 2020 na adrese https://goldietimeless.com/gated/ Ako prvé dostanú všetci, čo sa príhlásia/treba zadať email/ k stiahnutiu remix tracku Inner City Life od producenta Peshay ako aj rozhovor medzi Goldie a Pete Tong. V rámci oslavy bude „Timeless“ znovu vydaný aj ako vinyl, digital a CD.

Najikonickejší track v celej drum and bass ére – Goldieho Inner City Life sa dožíva neuveriteľných 25 rokov. Táto jungle hymna uzrela svetlo sveta v roku 1994 ako singel pod britskou značkou FFRR. Rok nato bola súčasťou Goldieho albumu Timeless, ktorý získal platinovú platňu. Pesničku označil renomovaný britský časopis Mixmag ako 30. najlepšiu pesničku všetkých čias a DJ MAG zase medzi top 100 Most Important Drum & Bass tracks alltime

Prečo sa stala táto skladba úžasnou?
Bude to najskôr výborným prepojením producenta Goldieho a speváčky.
Goldieho cesta k sláve bola naozaj kľukatá a ako sám hovorí, všetko, čo v živote prežil je v jeho hudbe. Už ako trojročného ho dali rodičia sociálke do opatery. Otec pôvodom z Jamajky a mama populárna speváčkou v krčmách a kluboch nezvládali viac ako jedno dieťa. Goldieho vychovala ulica. Stal sa jedným z najslávnejších britských predstaviteľov graffiti umenia a zoznámil sa s Afrika Bambaataa v NY. Experimentoval v štúdiu dovtedy, kým nezískal platinovú platňu za album Timeless a ešte ďalej. Rozbehol vlastnú značku MetalHeadz a spolupracoval s umelcami ako David Bowie, Noel Gallagher a KRS-One. Vidieť sme ho mohli aj vo filmoch ako James Bond: Jeden svet nestačí, či Podfuk. Na konte má 9 albumov, 51 singlov, 76remixov a 319 trackov vydaných na rôznych kompiláciách.

🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*