FRESH FM: 20 djov o Silicone Soul!

Silicone Soul. Jeden z najvýznamnejších súčasných projektov tanečnej hudby. čo si myslia o headlinerovi party Fresh FM, ktorá bude už na budúci piatok v klube ELAM, slovenskí a českí houseoví dji?

SILICONE SOUL (Soma Records_UK)

Dj Balek
No Silicone Soul patria svojou tvorbou medzi houseovú špičku. Sú na scéne už veľmi dlho, hrajú po celom svete, vydávajú skladby, albumy, ľudia ich poznajú, počúvajú, parties na ktorých hrajú vždy zaručujú fullhouse… Mne osobne sa páči ich zvuk – je jednoduchý, ale kvalitný a má svoj štýl. Dos vecí mám aj v kufri, aj staré skladby hrávam ešte aj teraz. Myslím si, že ich vystúpenie v SR bude takou lahôdkou houseovou… ide o to, že je veľa djs, ktorí dokážu spravi super žúr, hrajú dobre skladby, dobre mixujú technicky, rytmicky, vypeckujú hity a ľudia ich žerú, ale Silicone Soul majú za sebou to najdôležitejšie – vlastnú produkciu. Teda oni tvoria to, čo mi hrávame a za čo na nás ľudia tancujú a bavia sa. Určite si ich nenechám ujs!

Dj Byčo
Som rád, že tento rok sa z môjho pohľadu troška pohli ľady a začali k nám konečne prúdi djs a dj-ské formácie, o ktorých sme mohli kedysi len sníva. Silicone Soul nepochybne medzi takéto mená patrí. Ich tvorba je známa snáĎ všetkým, za všetky hity spomeniem Right On!, ktorý dodnes rozhýbe každý parket, aj keĎ nepatrí k ich najnovšej tvorbe a z ich novšej tvorby môžem spomenú napríklad minuloročný hitík Feeling Blue. Myslím si, že každý kto má rád house music, chce sa dobre zabavi a vidie hviezdu svetového formátu by 19.5. v Elame určite nemal chýba.

Dj Carlo
OK, podľa mňa, v časoch ich najväčších úspechov, tvorili výbornú hudbu a remixy. Mňa osobne teší, že sa tu objavia 🙂

Dj Denia
Obávam sa, že ich príliš nepoznám na to, aby moja odpoveĎ bola objektívna a zmysluplná, určite však vo mne vzbudzujú záujem. Pamätám si na obdobie, keĎ okolo nich bolo dos veľké haló a z toho, čo som počula, z ich tvorby usudzujem, že majú veľký cit pre melódiu, nežnos a romantiku, ktorá nie je vôbec lacná ani vtieravá. čo sa týka rytmiky pokiaľ ešte stále idú v tak trochu zašpinenej deep minimalistickej forme tech-housu, ktorý ak je harmonicky mixovaný dostatočne dlho v hlbšej rovine, hypnotizuje, sa nenápadne odrazu zmení a porozpráva nám príbeh, aký sme ešte nepočuli, tak sa máme na čo teši. V prípade, že to bude inak, sa nechám prekvapi. Ako dj-om im verím. Myslím, že ich vystúpenie v Bratislave, bude pre elektronickú oblas veľkým prínosom. Odozvy z môjho okolia sú dos veľké, takže to vyzerá na dobrý žúr… 🙂

Dj Dodo.man
Silicone Soul sledujem už dlho, ich tvorba sa mi veľmi páči, sú vlastne stále mojou srdcovkou, takže som rád, že sa nám ich podarilo dotiahnu. Stále sa mi páčia aj ich staršie veci, ale mám veľmi rád ich nové veci Darkroom Dubs…

Dj Galagha
S hudbou Silicone Soul som sa stretol prvý krát asi pol roka pred tým ako mali dojs hra na Pohodu. Kamarát mal celý ich dvojhodinový Essential mix. Priznám sa, že raz sa mi ho dokonca podarilo dopočúva do konca, čo sa dá považova za úspech vzhľadom na to že hrajú hudbu, ktorú len málokedy vydržím počúva doma viac než 60 minút. Ak ich set bude tak strhujúci ako prvých 30 minút Essential mixu, myslím že sa ľudia celkom pobavia.

Dj Ian Carry
Silicon Soul je pre mňa veľmi veľké meno… Špičkoví hudobní producenti, ktorých hudba ma dušu a je veľmi inšpiratívna. Vybrúsený zvuk ich skladieb je pre mňa etalónom kvality, podľa ktorého meriam kvalitu svojich, ale aj iných trackov… Silicon soul je dvojica, s ktorou je čes spolupracova a remix od nich je vyznamenanie za kvalitu.

Dj Junior
Môj relationship k ich tvorbe je dos úzko spätý…
…s ich nevydaným setom zo španielskeho klubu La Terazza…
…Chi-co-la v rmxe H-foundation…
…projekt Darkroom dubs, Right on…
to všetko sú veci, ktoré vo mne vzbudzujú spomienky ku konkrétnym situáciám, ktoré sa stali a neodstanú…
Thank u Silicone Soul…

Dj Keče
Veľmi sa teším z toho, že tu silikoooni budú konečne hra, lebo po dlhom čase tu vystúpia ozajstné hviezdy tanečnej hudby, ktorých djská produkcia môže by veľkým prínosom v oblasti zábavy, lebo môžeme hovori aj ako ako djoch, tak aj o producentoch, ako o výrazných ikonách, ktoré pozitívne ovplyvnili trend tanečnej hudby určenej na parket, ako podľa môjho názoru ako ideálny mainstream s modernými prvkami undergroundu. Mám presne na mysli aj ich zvukovo výraznú tvorbu a a správne hustú djskú produkciu…

Dj Kiro
Pre mňa sú takou klasikou, dalo by sa poveda evergreen 🙂 Hlavne track Chic´O´Laa v mixe od H-foundation, aj keĎ väčšina ľudí skôr pozná track Right On z kadejakych „diskotek“. Som rád, že budú na Slovensku. Ak mi v tom nebudú bráni povinnosti, tak určite si ich pôjdem vypoču.

Dj Koki
Asi každý dj, ktorá hrá prevažne house, má doma platne od Silicone Soul. Možno je to aj preto, že ich tracky sú rôzne ladené. Od funky a latino house až po tech-house. Som zvedavý, v akom hudobnom štádiu sú teraz. V akom duchu bude ich set. Dobré je, že to môžem zisti tu v Bratislave.

Dj Loutka
Několikrát sem s nima hral v Praze a pokaždý to bylo dobrý, jejich muziku mám rád a myslím si, že oni moji taky, když zařadili singel Second do Essenital mix na BBC1 a dělali na ni remix. Docela dlouho sem nehral v Bratislavě, takže se teším si tam s nima zahrat…

Dj Mark
Veľmi potešujúca správa pre ich priaznivcov, teda aj pre mňa, veĎ nie každý deň je takáto možnos. Siliconova doska plná soulu nikdy nechýba v mojom kufri :-))))

Dj Milosh
No tvorbu Silicon Soul takmer vôbec nesledujem, len viem, že celkom úspešne vydávajú na labeli Soma records.

Dj Noks
Myslím, že vedia čo robia, ich tvorba sa mi niekedy veľmi páčila, momentálne ich prácu veľmi nesledujem, ale tak o to viac som na nich zvedavý 🙂

Dj Pablo Martelo
Silicone Soul je jeden s najlepších hudobných projektov, k akým som sa kedy dostal. …tak čisto prevedený elektrosound skåbený do úžasného deja, každého ich tracku… Myslím tým, že každý ich track je dej nádherných elektrozvukov, ich sety nevynímajúc!
A k tomu, že budú hra na Slovensku, niet čo doda! Pre mňa to znamená sviatok, čiže dúfam, že sa tam všetci vidíme 🙂

Dj Phunkair
Hudbu dvojice Silicone Soul som spoznal niekedy v roku 2000 prostredníctvom ich EP The Seven Day Weekend. Hoci najzaujímavejšou časou tohto EP bol nezabudnuteľný H-Foundation remix skladby Chic-o-laa, aj Ďalšie dve skladby si právom zasluhovali pozornos. Odvtedy ma zvl᚝ nezaujalo nič z toho, čo som od Silicone Soul počul, vrátane ich nedávneho albumu Staring Into Space. I keĎ treba rovno poveda, že predsa len vyhľadávam už trochu inú hudbu. čo sa týka vystúpenia dvojice Silicone Soul v Bratislave, je pozitívom, že k nám zavíta niekto, o kom možno poveda, že si priazeň a rešpekt získal vlastnou cestou bez napodobňovania či prispôsobovania sa aktuálnym trendom.

Dj Rai
Mám k nim velký respekt…. hral sem spousty jejich desek.

Dj Rasta
S producentskou dvojicou Silicone Soul som sa po prvý krát stretol s maxáčom Right on, po kvalitnej hausovačke som kúpil singel Cihc-o-laa, ktorý bol ešte prepracovanejší a na tú dobu snáĎ nadčasový. Potom ale nasledovala odmlka a nevedel som sa istý čas dopracova k ničomu z ich dielne. Po vypočutí singlov z novšieho albumu ale nasledovalo moje sklamanie, pretože ich hudobný štýl sa vzdialil od mne hrateľného. Stále však zostal niečím zaujímavý. Najlepšie ma oslovil singel Feeling Blue.
Vystúpenie tejto legendárnej formácie na Slovensku môže by veľmi zaujímavé, a tak ešte porozmýšlam či si ich predsa len nepôjdem vypoču.

Dj Wychitawacs
Silicone Soul na Slovensku? Práve sa mi splnil jeden sen. Ďakujem… Right On Rulezz 🙂

WARM UP FRESH FM: info

line up: Denia (smiile), Swen & Sickboy (rdj.sk)
place: Rados, chillout bar, Obchodná ul., Bratislava
special: Rados upravená na klub: rozšírený tanečný parket, posilnené svetlá, akciové drinky…

Predpredaj lístkov
Lístky na párty FRESH FM za zníženú cenu 299 Sk zakúpite v sieti TICKETPORTÁL (www.ticketportal.sk) alebo v chillout bare

Rados na Obchodnej ulici v Bratislave.

…………………………………….

FRESH FM
19. 5. 2006
klub ELAM

KENVELO techhouse stage:
SILICONE SOUL (Soma Records_UK)
LOUTKA (Roxy Booking_Cz)
RAI (Solstice records, Roxy Booking_Cz)
DODOMAN & WYCHITAWACS aka DRINKTEAM (Sk)

LAUFEN freestyle stage:
INVERSE CINEMATICS feat. DANILO PLESSOW (Pulver records_D)
JUNIOR (Dig_it!, Vibe_Sk)
NOKS vs. GOODMOOD (Spiral_Sk)
JAZZMATIC (Sk)

Viac info na www.freshparty.sk

Reklamní partneri:
KENVELO, LAUFEN, BASYS, TUCAN, PIONEER, NORIO HOUSE STYLE, WEBY.SLOVENSKA.SK, RADOS – CHILLOUT BAR

Mediálni partneri:
Rádio FM, ZOZNAM.SK, denník SME, SUPERMUSIC.SK, BAJKONUR.NET, GREGI.SK, BOOMERANG MEDIA, CLUBBER.SK, WEBSOUND.SK,

PARTYZONA.SK, RAVE.CZ

……………………………………….

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*