Mario Ranieri

Jeho jméno je často skloňováno na mnoha diskuzních a bývá díky svým těžkobijícím setúm označován za obdobu Dje Rushe. Patří mezi uznávané rakouské producenty, produkuje inovativní desky s originálním zvukem nejen na svých labelech, ale např. u Clemense Neufelda, resp. na jeho labelu FON a jeho desky se často objevují v setech například Svena Wittekinda, Amoka či O.B.I.ho. Jestli chcete slyšet opravdový techno „rushovský“ masakr v originálním provedení pod širým nebem, Mario Ranieri vám ho předvede!

A vzkazuje Vám: Je pro mě velkým potěšením bavit opět české publikum a udělám to nejlíp jak dovedu, abychom si na Sunstormu všichni hodně užili!!!

…………………………..
Sunstorm- Exit open air
22.7.Olomouc,Pevnústka

Ahoj jsem rád, že se konečně dostalo v rozhovorech i na Maria Ranieriho. Hraješ 22.7. na festivalu Sunstorm v Olomouci jak se těšíš?
čau, jsem velmi rád, že opět hraji v čechách. Miluju český parties people!!

Myslím,že nebudu přehánět když řeknu, že jsi velmi žhavé téma na všech našich diskuzních fórech. Lidé milují nebo nenávidí Maria Ranieriho!:) Jsi rád?
Určitě. Jsem rád, že lidé znají mě, moje názory, moji hudbu-to je moje velká inspirace a smysl toho co dělám…

Jedno z tvých hraní v čr bylo i na Kingdomu- povíš nám svoje pocity z této akce – co se stalo?
Myslím, že není nutné se o téhle party moc vybavovat- všichni ví jak to tam vypadalo. Bylo to peklo na zemi 🙁

Sound jaký hraješ je velmi netypický- kde bereš inspiraci? Múžeš nám popsat smysl tvé hudby popřípadě myšlenky jaké chceš sdělit jejím prostřednictvím lidem na parketu?
Jo, to je správně napsáno- sdělit myšlenky lidem na parketě…Já nechci dělat hudbu jako někteří producenti… Každý múj track vyjadřuje nějaký pocit, myšlenku, někdy třeba nějaký politický postoj.. Myslím, že dnes je velmi dúležité sdělit lidem svúj názor na to co se děje. Třeba i na to co se děje špatně …A že je hodně věcí, které jsou na tomhle světě vyloženě špatné… Např. v hudební scéně!!! Tohle je moje inspirace: Múj život a svět ve kterém žiji.

Co si myslíš o některých přirovnáváních schranzu k hardcore technu? Je tam podoba nebo?
Za prvé já nesnáším slovo schranz – já říkám tvrdé techno… Hardcore je víc přímý … zatímco tvrdé techno mě přijde víc groovy – i když samozřejmě je taky přímé-musí být…. Ale je tady myslím dost velký rozdíl mezi hardcorem and hardtechnem………. Stejně jako mezi lidmi, který tyhle styly poslouchají.

Co tvoje plány na léto?Hraní,hraní,hraní?
Hraji tak často, jak to jen jde – Ale dúležitá je moje produkce trackú… Nemám zatím příliš mnoho věcí, nebo jak jsem řekl, chci dělat pouze hudbu, která něco vyjadřuje.. Zkrátka nechci vydávat sračky hehehehe…. Múžu ti říct, že jsem právě dokončil nové desky pro SUBSOUNDS – vyjde ke konci roku 2005 … A dlooouho očekávaná deska SCHUBFAKTOR Number 8: ANTIRELIGIOUS – krátká ukázka je zde www.schubfaktor.at ……

Ve kterém čase nejraději hraješ ?
hmmm .. záleží na akci…. ale obvykle mám rád čas kolem 2.00…. Kromě jižní Ameriky…. tam je nej hrát v 8.00 ráno – slunce na obzoru a party peoples absolutně senzační- nářez!!!!

Slyšel jsem, že s tebou dojede 10kamarádú- plánujete nějakou destruktivní kalbu?
Muahahahahah kdo říkal 🙂 ??? Vezmu nej kámoše a moji přitelkyni Mauelu– která je na většině mých akcí…… A destruktivní kalba??? Všechny party kde hraji, jsou destruktivní kalby hahahahahaha… Myslím, že nás čeká hodně legrace 🙂 …..

Další věc co jsem o tobě slyšel, že jsi prý heiloval na nějaké fanoušky na parketě? Co si myslíš o extremismu?
Múj bože… tolik fám o Mariu Ranierim…. SHOCKING !!! Je sem tam těžké žít v Rakousku a nebýt nazi!!! Myslím, že Schlagwerx02 od Manuela Fuentese vyjadřuje múj názor na tohle nejlíp: SCHEISS NAZIS (Fuck Nazis) !!!!!

A další věc: Udělal jsem track s rakouskou hymnou a politickou řečí Leopolda Figla kde říká: RAKOUSKO JE SVOBODNÉ! Já doufám, že lidé rozlišují mezi tím být nazi a být patriot!!! Jsme prostě hrdý na to, být nejlepší rakouský hardtechno dj 🙂

A další věc je: Když Američané každý den vytahují vlajku a zpívají hymnu je to patriotismus – když tohle udělá němec nebo Rakušan a je okamžitě nacista! Šílené nemyslíš???

Tvoji kolegové na Sunstormu jsou DJs Preach, Eric Sneo, Hifi Princess+ Max Brown.Znáš některého? Co si myslíš o jejich práci?
Nepotkal jsem je nikdy osobně … velmi rád to na Sunstormu změním … respektuji každého kdo něco dělá dobře, dlouho a nejde mu jen o peníze………

Díky moc za rozhovor. Pokud bys rád něco vzkázal- zde je prostor:
Já děkuji moc!!!Je pro mě velkým potěšením bavit opět české publikum a udělám to nejlíp jak dovedu, abychom si na Sunstormu všichni hodně užili!!!

Tvoje top 5?
Uslyšíte!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*